IRAČKI VETERAN SASUO PREDSEDNIKU AMERIKE SVE U LICE: Vaše laži su koštale života milione ljudi! VIDEO
Foto: Shutterstock, Printscreen/Youtube

bravo

IRAČKI VETERAN SASUO PREDSEDNIKU AMERIKE SVE U LICE: Vaše laži su koštale života milione ljudi! VIDEO

Planeta -

Jedan irački veteran prošlog vikenda je podsetio Džordža Buša da, iako je on sada medijski miljenik, ima dosta Amerikanaca koji se sećaju laži koje su dovele do miliona smrti.

Majk Prajsner snimljen je na video snimku, što je izazvalo kritike na račun Buša tokom njegovog govora na Beverli Hillsu.

"Kada ćete se izviniti za milion Iračana koji su mrtvi zato što ste lagali?", vikao je Prajsner na Buša.

"Lagali ste o oružju za masovno uništenje! Lagali ste o vezama 11. septembra! Poslali ste me u Irak! Poslali ste me u Irak! ” nastavio je Prajsner.

Možete čuti kako Buš odgovara "rekli ste da ćete biti ljubazni."

Kada su ga izbacili iz sobe, Prajsner je zamolio Buša da se "izvini", dodajući "moji prijatelji su mrtvi, ubili ste ljude".

Nakon memorijalnog govora 11. septembra u kojem je direktno uporedio pristalice predsednika Trampa sa teroristima Al Kaide, Buš se smatra simbolom levice.

Kako je prošle nedelje primetio novinar Glen Grinvald, "Ovo se pretvorilo u ritual ljubavi. Mislim, ispunili su ga izvanrednim pohvalama za ono što je rekao, u suštini da su napadi 11. septembra bili isti kao i trosatni neredi 6. januara, i što je još važnije, ljudi koji su izvršili napade 11. septembra, Al Kaida , slični su ili identični „istom prljavom duhu“, kako je rekao, „negovan od Trampovih pristalica“.

"Domaći rat protiv terorizma protiv vaših sugrađana muzika je za uši američkih liberala jer oni ne žele ništa drugo nego da se ophode prema svojim političkim protivnicima, kao što je Bušova administracija postupila s Al Kaidom", rekao je Grinvald.

Kurir.rs/Logično

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track