Grčka spremna da proda ostrva

Grčka spremna da proda ostrva

Planeta -
Premijer Antonis Samaras rekao da bi vlada u Atini mogla da zaradi na nenaseljenim ostrvima

PARIZ - Plašite se da uložite u grčke obveznice? Investirajte umesto toga u grčka ostrva, piše danas francuski list Mond.

Premijer Grčke Antonis Samaras je u intervjuu Mondu rekao da bi vlada u Atini mogla da zaradi na nenaseljenim ostrvima, prenosi agencija AP.

Samaras je naveo da su investicije ključ za oživljavanje ekonomije, a da planovi privatizacije uključuju prodaju železnice i dela obale Atike.

Na pitanje da li je vlada spremna da proda nenaseljena ostrva, premijer je rekao: "Sve dok to ne predstavlja problem po nacionalnu bezbednost, neka od tih ostrva mogla bi da imaju komercijalnu upotrebu."

Samaras nije dao druge detalje niti je rekao da bi vlada prodala sva ostrva. "Ni u kom slučaju se ne radi o tome da ih prodamo jeftino, već da pretvorimo neiskorišćene terene u kapital koji bi donosio prihode, uz realne cene", dodao je on.

Nemci su još 2010, kada je Grčka počela da pada u dužničko ropstvo, predlagali Atini da proda ili izda neka od svojih 6.000 ostrva, od kojih je 227 nenaseljeno, ali je grčka vlada tada odbacila tu ideju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track