Zmiju otrovnicu izujedao na smrt
Foto: Reuters

Osveta za ujed

Zmiju otrovnicu izujedao na smrt

Planeta -
Bio sam mnogo ljud što me je ujela zmija. Pratio sam zmiju, uhvatio je i izgrizao na smrt, kaže nepalski seljak

KATMANDU - Jedan nepalski seljak, koga je ujela otrovna zmija, osvetio joj se tako što ju je izgrizao do smrti, saopštila je policija.

Seljanin Mohamed Salmo Mija, obrađivao je zemlju u svom selu 200 kilometara od Katmandua, kada ga je otvorna kobra ujela.

"Farmer je iz besa ubio belu kobru zubima", rekao je AFP-u šef lokalne policije Uma Prasad ČAtrubedi. "Zmija ga je ujela dok je radio na polju u utorak uveče i on ju je uhvatio i ubio."Muškarac je dobio protivotrov u lokalnoj bolnici i trenutno se oporavlja u svom domu.

"Bio sam mnogo ljud što me je ujela zmija. Pratio sam zmiju, uhvatio je i izgrizao na smrt", rekao je 55-godišnji seljak lokalnim medijima. "Mogao sam da je ubijem štapom, ali sam pobesneo i želeo sam da se osvetim pa sam je ubio zubima."

Nepal je poznat po otrovnicama i drugim zmijama koje su naročito aktivne tokom zimskog perioda monsuna. Među zmijama je i indijski kameni piton koji može da poraste do dužine od 10 metara i smrtonosna kraljevska kobra.

Procenjuje se da svake godine u Nepalu bude ujedeno oko 20.000 ljudi i to mahom u Terai niziji na jugu zemlje. Od njih, oko 1.000 umre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track