01:16

UTOPISTIČKI JE VEROVATI DA ĆE MASK ISKORENITI GLAD U SVETU! Ta priča datira od 1990. U Avganistanu prodaju BEBE zbog GLADI

nezainteresovan

NAJBOGATIJI ČOVEK NEMA SLUHA ZA GLADNE! Ma kakav Mask, on planira da kolonizuje svemir, a ne da iskoreni siromaštvo na Zemlji

Planeta -

Najbogatiji čovek na svetu Elon Mask uopšte ne razmišlja da iskoreni glad i siromaštvo u svetu već svoje bogatstvo usmerava na kolonizaciju svemira!

Ujedinjene nacije, podsetimo, saopštile su da bi mala grupa ultrabogataša poput američkog biznismena i osnivača kompanije "Tesla" Elona Maska mogla da pomogne da 42 miliona svetske populacije ne umre od gladi.

Urednik rubrike "Planeta" na portalu Kurir.rs Andrej Mlakar smatra da je takva teza utopistička.

"Čovek iz UN iz svetskog programa za hranu kaže da će rešiti sve naše životne probleme ako im Mask da šest milijardi dolara. Elon Mask ima druge planove, kolonizaciju svemira, ozelenjavanje svemira, savremene tehnologije jer smatra da je NASA neefikasna i nesposobna. Kada se pročita njegova biografija i njegove životne vizije, shvati se da je njemu prioritet nešto drugo, a ne rešavanje svetskih problema. Čovek je futurolog. Van vremena je. Živi van prostora i 99 odsto njegovog bogatstva od 285 milijardi dolara je u akcijama", rekao je Mlakar u jutarnjem programu Kurir televizije.

Naglašava da priča o sapasavanju svetske populacije od gladi ne potiče od sada već da se pominjala i ranije.

"Ta priča datira od sredine 1990. godine i početka uspona globalizacije. Imali smo 1993. godine Somaliju, tada nisu govorili o milijardama, nego o milionima. Pa smo dobili gospodare ratova koji su uzimalu hranu, onda su Amerikanci poslali svoju vojsku tamo da bi završili raspodelu hrane, a desila se nesrećna intervencija kad je poginulo njih 19", prisetio se Mlakar.

Sada prema njegovim rečima imamo slučaj Avganistana gde se bebe navodno prodaju za 500 dolara kako bi roditelji preživeli.

"Roditelji daju na ponudu devojčice i prodaju sve što imaju zbog gladi. Distribucija hrane je otežana od dolaska Talibana. Prepliću se mnogi interesi. Imamo Haiti sa zemljotresom, Gvatamalu, Jemen, Etipiju... Šest milijardi dolara ne bi rešilo problem. Zaista je lepo i utopijski, ali daju koliko je potrebno kako bi izbegli dvostruko oporezivanje", naveo je naš sagovornik.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:52

DARKO OBRADOVIĆ O POVLAČENJU AMERIKANACA IZ KABULA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track