Najnovije vesti

ZLOSTAVLJAO TINEJDŽERKE DECENIJAMA, NAPAO ŽENU KOJA SE TEK PORODILA: Serijski silovatelj preminuo u zatvoru od korone
Foto: Printscreen Twitter/Greater Manchester Police

bio iza rešetaka od 2016.

ZLOSTAVLJAO TINEJDŽERKE DECENIJAMA, NAPAO ŽENU KOJA SE TEK PORODILA: Serijski silovatelj preminuo u zatvoru od korone

Planeta
11:55h

Serijski silovatelj iz Hindlija u Engleskoj koji je optužen da je zlostavljao sedam tinejdžerki i četiri žene starije od 25 godina decenijama, preminuo je u 70. godini u zatvoru od posledica korona virusa, piše Dejli mejl.

Denis Smoli je silovao sedam tinejdžerki i žena i seksualno zlostavljao još četiri devojke tokom 45 godina. Jednu ženu je napao ubrzo nakon što je dobila bebu.

Drugu ženu je silovao, seksualno zlostavljao i napadao više od decenije, a mnoge od njegovih žrtava bile su maloletne tinejdžerke koje su pretrpele teške traume, od kojih se ni danas nisu oporavile.

Denis je u martu 2016. godine osuđen na 25 godina zatvora, a tada je već imao 65 godina.

Porota ga je proglasila krivim po 44 tačke optužnice i to za 25 silovanja, 16 nedozvoljenih ponašanja pred maloletnim licem, dva teška seksualna zlostavljanja i za napad koji je prouzrokovao teške telesne povrede.

Njegovu smrt potvrdio je u saopštenju i Ombudsman, u čijem izveštaju se navodi da je Denis preminuo od teške pneumonije koju je dobio nakon što se zarazio korona virusom. On takođe dodaje da Denis nedeljama nije napuštao zatvor, tako da je infekciju najverovatnije dobio od nekog zatvorenika ili čuvara.

Ombudsman je bio zadovoljan postupcima koje je rukovodstvo zatvora preduzelo po pitanju njegove bolesti, i naveo da je Denisu bila pružena adekvatna nega.

Glavni detektiv koji je vodio istragu o Denisovim žločinima rekao je da je on svojim postupcima ostavio teške posledice na svih 11 žrtava.

"Imao sam posla sa nekim zaista lošim pojedincima tokom svog rada u policiji, ali Denis Smali je bez sumnje jedan od najgorih koje sam ikada sreo", rekao je detektiv tokom njegovog suđenja 2016. godine.

On je u obraćanju dodao da je Denis očigledno nesposoban da bilo šta osim nesreće nanese devojkama koje je sreo.

"Nadam se da će žrtvama sada biti lakše jer će ovo čudovište biti iza rešetaka do kraja života", rekao je detektiv na sudu.

Denis je početkom godine poslušao savet lekara i 25. februara je primio prvu dozu vakcine, ali se 3. marta zarazio i tada je razvio tešku pneumoniju sa kojom se mesecima borio.

Kurir.rs/Daily mail

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track