PRVA SMRTNA KAZNA OD 2012: Pogubljen muškarac koji je 8 sati držao ženu, decu kao taoce i pred njima seksualno zlostavljao poćerku
Foto: AFP / AFP / Profimedia

zaslužio da umre

PRVA SMRTNA KAZNA OD 2012: Pogubljen muškarac koji je 8 sati držao ženu, decu kao taoce i pred njima seksualno zlostavljao poćerku

Planeta -

Dejvid Koks je osuđen na smrt jer je 2010. tokom osmosatne policijske opsade ubio suprugu i pred njom seksualno napao svoju poćerku.

Koks je prvi osuđenik na smrt koji je pogubljen u američkoj saveznoj državi Misisipi u poslednjih devet godina, a ukupno deveti zatvorenik nad kojim je na tlu SAD-a izvršena smrtna kazna u 2021. godini.

Koks je usmrćen injekcijom u državnom zatvoru u Parčmanu, preneli su lokalni mediji.

Na suđenju koje je završeno 2012. godine, Koks je priznao krivicu po svih osam tačaka optužnice, a 2018. je otpustio svoje advokate i odrekao se žalbe rekavši da je "zaslužio smrtnu kaznu".

Tragični događaj dogodio se zbio se 14. maja 2010. godine, kad je kupio Koks kupio pištolj i krenuo po svoju odbeglu ženu Kim i njihovo dvoje dece.

Koks je provalio u kuću u kojoj mu je živela žena sa decom i više od osam sati ih držao kao taoce.

Tokom policijske opsade ranio je suprugu u stomak i u ruku i dok je ona satima umirala - jer je odbio da dozvoli da joj se pruži pomoć, pre njenim očima je tri puta seksualno napao poćerku.

Policija je upala u kuću posle osam sati neuspešnih pregovora i uhvatila ga.

Svestan svega što je učinio, Koks je 2018. napisao pismo lokalnom pravosudnom šefu, a u njemu je naveo da je on "krivac koji je zaslužio da umre."

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track