Najnovije vesti

POLIVAO SKUPE SATOVE ŠAMPANJCEM, LUDOVAO KOLIMA PO ULICI I SVE TO SNIMAO! Osuđen bahati diler droge na 15 godina zatvora!
Foto: Finnbarr Webster Editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

razmetao se bogatstvom

POLIVAO SKUPE SATOVE ŠAMPANJCEM, LUDOVAO KOLIMA PO ULICI I SVE TO SNIMAO! Osuđen bahati diler droge na 15 godina zatvora!

Planeta
20:42h

Diler droge koji se razmetao svojim bogatstvom prodajući heroin i kokain polivajući šampanjcem preskupe satove u ekskluzivnom klubu osuđen je na 15 godina i šest meseci zatvora.

Mansur Kiani (28) iz Lutona, pokušao je da sakrije svoje aktivnosti dilera droge koristeći šifrovani telefonski komunikacioni sistem pod nazivom EnkroČat.

Uhapšen je u novembru 2020. godine nakon što je policija razbila sistem u okviru najveće britanske policijske operacije bedfordširske policije, operacije Kostelo, koja je počela u proleće 2020. godine, prenosi Dejli mejl.

Nakon trodnevnog suđenja na sudu u Lutonu, proglašen je krivim za zaveru radi snabdevanja i osuđen na 15 godina i šest meseci zatvora.

Na suđenju su prikazani video snimci Kianija kako paradira svojim nedozvoljenim bogatstvom dok se vozi u Ferariju, kao i njegove ludovanje u londonskom noćnom klubu.

Poruke sa aplikacije koja je šifrovana pokazale su kako 28-ogodišnjak dogovara sastanke sa kuririma za drogu i gotovinu, koordinira plaćanja dobavljačima i odlučuje o šiframa.

Istražitelji su zaplenili servere šifrovane aplikacije koje su koristili isključivo kriminalci za međusobnu komunikaciju. Ovo je omogućilo policiji da vidi poruke i druge medije poslate između korisnika, a u slučaju Kianija, razgovore između njega i drugih o distribuciji supstanci klase A. U britanskom Zakonu, heroin i kokain spadaju u ovu, najopasniju klasu.

Kiani je koristio određeni nadimak, a istražitelji su to potvrdili tako što su uparili lokaciju njegovog šifrovanog uređaja sa njegovim drugim, nešifrovanim telefonom dok se povezivao sa različitim predajnicima mobilnog telefona.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track