ZBOG URASLIH NOKTIJU JOJ AMPUTIRALI NOGU A ONDA JE UMRLA! Udovac angažovao ubicu da likvidira podijatra: Drago mi je što je mrtav!
Foto: Printscreen/YouTube

strašno

ZBOG URASLIH NOKTIJU JOJ AMPUTIRALI NOGU A ONDA JE UMRLA! Udovac angažovao ubicu da likvidira podijatra: Drago mi je što je mrtav!

Planeta -

Kalifornijski udovac Robert Elmo Li (83) iz Lodija proglašen je krivim jer je unajmio ubicu da likvidira podijatra svoje supruge Boni.

Nakon što su joj urasli nokti, Boni su morali da amputiraju nogu, a nakon četiri godine umrla je zbog infekcije.

Očajni Li unajmio je ubicu koji je vatrenim oružjem 1. avgusta 2018. godine likvidirao lekara Tomasa Šoka (67).

Suđenje Liju počelo je tri godine posle ubistva, u februaru a sada je proglašen krivim za planiranje Šokovog ubistva. Kako prenosi Dejli mejl, presuda će mju biti izrečena 16. maja.

Boni Li je 2011. počela da odlazi do ​​podijatra zbog lečenja uraslih noktiju, a godinu dana kasnije delimično joj je amputirano stopalo.

Medicinski odbor Kalifornije utvrdio je "ponovljene nemarne radnje" lekara koji je vodio njenu operaciju, a 2014. godine Šok je optužen za veliki nemar u lečenju pacijenta.

Boni je umrla 2016. godine od infekcije stopala, ali nije bilo konkretnih dokaza da su Šokovi postupci direktno doprineli njenoj smrti. Li je, pak, bio drugačije mišljenja.

Šok je priznao krivicu i vratio licencu posle istrage, a u junu 2018.se povukao iz ordinacije koju je osnovao 1985. godine.

Na suđenju se čulo da je Li unajmio Kristofera Kostela, tada 26-godišnjaka, da ubije Šoka. Kastelo je onda upoznao Lija sa Malorijem Stjuartom i Rejmondom Džaketom i skovan je "pakleni plan".

Džaket je odvezao Stjuarda do kuće podijatra gde su ga ubili.

Iako je Šokova udovica u to vreme govorila da ne zna nikoga ko bi želeo da naudi njenom suprugu, istražitelji su pored njegovog tela pronašli papir sa detaljima izveštaja lekarskog odbora iz 2014. godine, u kojem je detaljno opisan slučaj Boni Li, a na njemu je bio Kostelov otisak prsta.

Istraga ih je odvela do Lija koji je prvo negirao da je organizovao ubistvo, mada je rekao da mu je "drago što je Šok mrtav", ali je posle priznao krivicu

Li i trojac koji je angažovao konačno su uhapšeni u septembru 2018.

Prvo je Stjuart priznao krivicu, a potom je Kostelo proglašen krivim za učestvovanje u organizaciji ubistva.

U decembru 2019. je Džaket osuđen na 15 godina zatvora zbog vožnje automobila koji su pobegli. Li i Stjuart će kaznu saznati istog dana.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track