DIREKTOR CIA POZITIVAN NA KORONU: Dan ranije Vilijam Berns bio na sastanku sa Džozefom Bajdenom!
Foto: Shutterstock, EPA

opasno

DIREKTOR CIA POZITIVAN NA KORONU: Dan ranije Vilijam Berns bio na sastanku sa Džozefom Bajdenom!

Planeta -

Direktor CIA Vilijam Berns bio je pozitivan na koronu u četvrtak, dan nakon sastanka sa predsednikom Džoom Bajdenom, saopštila je obaveštajna agencija.

Berns je na svom sastanku sa predsednikom nosio masku N-95 i praktikovao socijalno distanciranje, dodala je CIA.

„Njihova interakcija se ne smatra bliskim kontaktom kako je definisano u uputstvima CDC-a, a direktor Berns prenosi vest o svom pozitivnom testu iz obilja transparentnosti“, navodi se u saopštenju CIA.

Prošle nedelje sekretarka za štampu Bele kuće Jen Psaki iznenada je objavila da je pozitivna na virus samo nekoliko trenutaka pre nego što je trebalo da se popne na podijum za svoj dnevni brifing.

Talas novih infekcija širom savezne vlade dolazi dok se najnovija mutacija, podvarijanta Omicron BA.2, širi zemljom poput požara. Nije jasno koja je varijanta zarazila Bernsa.

Novi soj čini skoro 55 odsto svih novih infekcija, objavili su ove nedelje Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Berns (65) je u potpunosti vakcinisan i pojačan protiv COVID-a i pozitivan na rutinskom PCR testu.

On doživljava blage simptome i planira da radi od kuće, vraća se u kancelariju nakon što se pet dana izoluje i test je negativan.

Bajden, sa 79 godina najstariji predsednik SAD, dobio je drugu dozu u sredu.

Uprkos strogim merama predostrožnosti u Beloj kući, nekoliko ljudi koji su bili u kontaktu sa Bajdenom ili su bili bliski njemu nedavno su bili pozitivni na korona virus, što je izazvalo zabrinutost za njegovo zdravlje.

Bajden je dobio dodatni pojačivač dan nakon što su regulatori odobrili četvrtu dozu vakcine Fajzer-BioNTech ili Moderna za osobe starije od 50 godina, pošto vlasti upozoravaju na mogući novi talas izazvan varijantom BA.2.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track