GORE NEGO U POBESNELOM MAKSU: Policajci upali u zasedu narko-bande! Napali ih oklopnim vozilima sa teškim naoružanjem! VIDEO
Foto: Youtube screenshot/NMAS

Meksiko

GORE NEGO U POBESNELOM MAKSU: Policajci upali u zasedu narko-bande! Napali ih oklopnim vozilima sa teškim naoružanjem! VIDEO

Planeta -

Šest policajaca je ubijeno, a četvorica su ranjena u nedelju u severnoj meksičkoj pograničnoj državi Nuevo Leon nakon što ih je upala u zasedu pretpostavljene narko-bande opremljene sa 10 ručno rađenih oklopnih automobila sa teškim naoružanjem, saopštile su vlasti.

Državna policija Nuevo Leona saopštila je da je patrola bila brojčano nadjačana u napadu pre zore na autoput koji vodi ka graničnom prelazu Kolumbije. Policija je saopštila da su policajci izvršili "herojski" napad.

„Civilne snage ponavljaju svoju posvećenost zaštiti stanovnika Nuevo Leona i obavezuju se da ova dela NE prođu nekažnjena“, saopštili su zvaničnici.

Državni tužioci su rekli da je među policajcima koji su poginuli na dužnosti bila i jedna žena. Tužilaštvo je u tvitu navelo imena šestorice policajaca i dodalo: "Počivaj u miru".

Za sada nema informacija o identitetu napadača. Ali obližnjim gradom Nuevo Laredo dugo je dominirao nasilni severoistočni kartel, naslednik starog Zetas kartela.

Nuevo Leon je pretrpeo teško nasilje pod Zetas kartelom u poslednjoj deceniji. Nakon što se donekle stišalo, ove godine je došlo do porasta broja ubistava, uključujući užasavajuću smrt 18-godišnjeg studenta prava u Montereju, gradu na severu u Nuevo Leonu.

U martu je uhapšen navodni vođa severoistočnog kartela Huan Herardo Trevinjo, takođe poznat kao "El Huevo". Američko ministarstvo pravde nazvalo je Trevinja „trgovcem drogom, izvršiocem, nabavljačem oružja i vođom trga“ kartela.

Smrtonosna zaseda u Nuevo Leonu dogodila se samo nekoliko dana nakon što su četiri policajca ubijena nakon što su uvučeni u zasedu u zapadnom Meksiku. Vlasti su saopštile da je čak osam osumnjičenih napadača ubijeno u pucnjavi sa drugom policijom koja je požurila na lice mesta.

Meksiko je registrovao više od 340.000 ubistava i desetine hiljada nestanaka od pokretanja kontroverzne vojne ofanzive protiv organizovanog kriminala 2006. godine.

Kurir.rs/CBS News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track