NOVO IZNENAĐENJE U BICI ZA LISIČANSK Pala Privoljna! Čečeni uz podršku tenkova LNR potiskuju ukrajinsku vojsku iz Novodružeska!
Foto: Printscreen, Shutterstock

Boj za donbas

NOVO IZNENAĐENJE U BICI ZA LISIČANSK Pala Privoljna! Čečeni uz podršku tenkova LNR potiskuju ukrajinsku vojsku iz Novodružeska!

Planeta -

Ruska vojska posle iznenadnog prelaska reke Severski Donjec i nastupanjem prema Lisičansku zazeli su jutros naselje Privoljna, što je priznala ukrajinska vojska i nastavili su prema Novodružesku gde su u toku žestoke ulične borbe.

Glavni udar na ovom pravcu izvode čečenske jednice SPECNAZ Ahmat zajedno sa 2. armijskim korpusom Narodne milicije Luganske Narodne Republike koji daju podršku tenkovima , oklopnim vozilima i artiljerijom.

Očekuje se da će iz ovog pravca prve ruske jedinice ući u Lisičansk u večernjim časovima. Inače rastojanje između ruskih jednica na severnom i južnom pravcu je znatno smanjena sa 20 km pre nekoliko dana na 10 koliko je potrebno da se ruske vojske spoje i zatvore kotao u Luganskoj oblasti.

Ukrajinska vojska i dalje pruža žestok otpor pokušavajući da zaustave ruske vojnike u maneri da stvore kotao i da odseku snage kako se ne bi izvukle prema Slavjansku.

Kurir.rs/A.Mlakar

Bonus video:

08:32

RUSIJA IZLAZI NA DUNAV I TO NIKO NE MOŽE SPREČITI! Petrović tvrdi da će na ovaj način Putin nametnuti DOMINACIJU NAD ZAPADOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track