KADIROV SE OGLASIO NA TELEGRAMU: Nova grupa dobrovoljaca krenula ka Donbasu
Foto: Profimedia/Yelena Afonina/TASS

rat u ukrajini

KADIROV SE OGLASIO NA TELEGRAMU: Nova grupa dobrovoljaca krenula ka Donbasu

Planeta -

Nova grupa dobrovoljaca, koja je prošla kroz trening u čečenskom Univerzitetu za obuku specijalnih snaga, napustila je ovu rusku republiku na Kavkazu i zaputila se u zonu specijalne vojne operacije u Donbasu, napisao je na svom Telegram kanalu čečenski lider Ramzan Kadirov.

Ovi hrabri mladi ljudi spremni su da brane otadžbinu, brane interese našeg multinacionalnog društva i nesebično idu u borbu. Odlučili su da krenu na ovaj herojski put ne radi koristi ili slave, već radi slobode bratskog naroda, napisao je on.

Napisao je da je velika čast da ovi borci postanu deo vojske, koja će očistiti ''bratsku zemlju od nacionalista i šejtana koji su je preplavili''.

Kadirov
foto: Telegram/Kadyrov_95

-Dugi niz godina su se ovi zločinci potpuno nekažnjeno rugali civilnom stanovništvu Luganske i Donjecke Narodne Republike, a borci sada moraju sve to da saseku u korenu, naglasio je.

Sa velikim zadovoljstvom se pridružujem svim lepim željama! Ja im, kao i hiljade naših sunarodnika, želim sreću i pobednički što brži povratak u rodne krajeve. Ponosni smo na vas, naši hrabri ratnici!, istakao je.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track