04:28

BAJDEN KRIV ZA RAT U UKRAJINI? Stručnjaci za Kurir TV tvrde: Za interes celog sveta je bolji Tramp ON NE BI TO DOZVOLIO

otvoreno

BAJDENOVA ULOGA U UKRAJINSKOM RATU Stručnjaci za Kurir TV tvrde: Za interes celog sveta je bolji Tramp ON NE BI TO DOZVOLIO

Planeta -

Ne bi došlo do rata u Ukrajini da je Tramp na vlasti, smatra dr Dragan Petrović naučni savetnik Instituta za međunarodnu politiku.

Dr Dragan Petrović dotakao se trenutne političke situacije u SAD gde je naveo da bi za svet mnogo bolji izbor bio Donald Tramp.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Ne bi došlo do rata u Ukrajini da je Tramp na vlasti. Sadašnja igra Bajdena ima određenu koncepciju. Pošto američka moć opada on ide na velike sile i pokušava da ih konfliktima odbaci. Jer je Amerika jača vojno od Kine, a sa Rusijom tu negde. Po meni je za interes celog sveta mnogo bolji Tramp. Što se nas tiče Tramp nema lični interes u jugoslovenskoj krizi za razliku od Bajdena - istakao je Petrović.

Vladimir Marinković, član GO SNS-a, se složio sa Petrovićem i naveo da bi čak i situacija na Balkanu bila dosta relaksiranija da je Tramp na vlasti.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Kada bi Tramp bio na vlasti ne mislim da bi se naša situacija okrenula za 360 stepeni, mada bi bila relaksiranija. Za vreme ove krize na severu Kosova 31. jula imali ste pojavu američkih političara koji su govorili ono što je istina za predstavnike privremenih institucija u Prištini. Govorili su da je Kurti jedan najobičniji maoista i fašista i da je njegov cilj da osvoji sever Kosova - rekao je Marinković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

12:28

TRAMP SE VRAĆA U STILU ŠVARCENEGERA! Počela opipavanja pulsa na američkoj političkoj sceni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja