PREDSEDNIK RUSKE DUME VOLODIN: SAD žele da dominiraju svetom žrtvujući Evropljane, koje osuđuju na glad i izolaciju!
Foto: EPA / MAXIM SHIPENKOV

O ceni gasa

PREDSEDNIK RUSKE DUME VOLODIN: SAD žele da dominiraju svetom žrtvujući Evropljane, koje osuđuju na glad i izolaciju!

Planeta -

Vašington je spreman da učini sve kako bi zadržao dominaciju u svetu, žrtvujući dobrobit ekonomiju Evrope i njenih građana, osuđujući ih na glad i izolaciju, izjavio je danas predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

"Vašington je osudio Evropu na glad, hladnoću i izolaciju. Cena gasa u SAD iznosi 333 dolara za hiljadu kubnih metara. Sam Vašington ga prodaje Evropi 7,3 puta skuplje, čineći ekonomiju Evropske unije nekonkurentnom. Inflacija je već dostigla rekord za evrozonu od 8,9 odsto. Vašington je spreman na sve kako bi zdržao vlast nad svetom, žrtvujući za to dobrobit građana i ekonomije evropskih zemalja“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

Kako prenosi Sputnjik, on je istakao da velike vrućine koje su pogodile Evropu snažno utiču na poljoprivredu, jer je žetva za 20 odsto manja u poređenju sa prošlogodišnjom, a primetan je i deficit električne energije, čija je vrednost porasla šest puta za godinu dana.

Istakao je da su odluke evropskih država da odbace ruske energente, prekinu ekonomsku saradnju s Rusijom i zabrane ulazak ruskim državljanima donete pod pritiskom SAD.

"Sprovodioci njihove politike u Evropi su Engleska, koja je istupila iz EU, i zemlje kojima je od suvereniteta ostalo samo ime: Litvanija, Letonija, Estonija, Ukrajina. Toj rusofobičnoj koaliciji, u nadi da će dobiti američku pomoć, priključile su se Poljska, Češka i Finska“, zaključio je Volodin.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track