12:52

UKRAJINCI SU DOBILI NAORUŽANJE KOJE NEMAJU NI NEKE ČLANICE NATO: Stručnjaci o ratu na istoku Evrope DANAS JE VAŽAN DAN ZA KIJEV!

međunarodna kriza u ukrajini

UKRAJINCI DOBILI ORUŽJE KOJE NEMAJU NI SVE ZEMLJE NATO: Stručnjaci o ratu na istoku Evrope SVI SE PITAJU ŠTA ĆE RUSI URADITI DANAS

Planeta -

Pola godine prošlo je od početka rata u Ukrajini. I postalo je nekako neozbiljno prognozirati kada bi ovaj sukob mogao da se završi. Jer mnogi su prognozirali da će ovo biti neka vrsta blickriga, da će sve biti gotovo za nedelju dana, pa za mesec ili dva. Ali danas gotovo da niko ne može sa sigurnošću da tvrdi do kada će rat da traje.

Pored toga što je danas pola godine od početka rata danas Ukrajina proslavlja i godišnjicu nezavisnosti. Igra datuma donela je i neproverene informacije koje je izneo predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski da rusi baš na ukrajinski praznik planiraju da izvedu neku veliku i podlu akciju. Ali odavno više ne možemo da se oslonimo na vesti svetskih agencija i eksperata jer su mnoge od njih dokazano bile pogrešne.

Gosti debate u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji bili su Andrej Mlakar novinar rubrike Planeta na portalu Kurir.rs i Jasmina Andrić, urednica magazina Odbrana i bezbednost.

rat
foto: Kurir Televizija

- Ovaj sukob može da se okarakteriše kao sukob koje su obeležile pogrešne procene i pogrešna očekivanja - rekla je Jasmina Andrić, urednica magazina Odbrana i bezbednost.

rat
foto: Kurir Televizija

Paralelno sa vojnim sukobom kao da sve vreme postoji i rat informacijama odnosno dezinformacijama.

- Danas je u Ukrajini Dan zastave. Ne možemo da kažemo kada će biti kraj rata. Jedino što je za ovih šest meseci postalo jasno to je da je ovo rat Rusije, sa druge Severoatlantskog saveza, gde je Ukrajina samo poligon. Ukrajina je postala poligon za isprobavanje zapadnog oružja i zapadnih doktrina. Uvedeni su novi sistemi naoružanja - rekao je Mlakar i dodao:

rat
foto: Kurir Televizija

- Ukrajinci su dobili savremeno, moderno, naoružanje, koje čak ni pojedine članice NATO pakta nemaju i koje mogu da sanjaju - zaključio je Mlakar.

1 / 5 Foto: Kurir Televizija

Više pogledajte u VIDEU ISPOD:

12:52

UKRAJINCI SU DOBILI NAORUŽANJE KOJE NEMAJU NI NEKE ČLANICE NATO: Stručnjaci o ratu na istoku Evrope DANAS JE VAŽAN DAN ZA KIJEV!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

07:59

HIBRIDNI RAT JE PRED NAŠIM OČIMA! Lančane dojave o bombama, cenzure na društvenim mrežama, a OVA STVAR JE NAJVAŽNIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track