DENIS PUŠILIN: Medvedčuk je razmenjen jer je pomogao da se više od hiljadu naših momaka vrati kući!
Foto: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Profimedia, Stringer / Sputnik / Profimedia, Shutterstock

razmena zarobljenika

DENIS PUŠILIN: Medvedčuk je razmenjen jer je pomogao da se više od hiljadu naših momaka vrati kući!

Planeta -

Denis Pušilin lider samoproklamovane Donjecke Narodne Republike oktrio je za rusku državnu televiziju Rossia 24 neke detalje razmene ruskih i ukrajinskih zarobljenika i obelodanio zašto je Viktor Medvedčuk razmenjen.

Pušilin je tako prekinuo silna nagađanja zbog čega je ovaj ukrajinski političar blizak Moskvi, koji je uhapšen na početku rata razmenjen za komandante bataljona Azov.

U intervjuu za kanala Rossia 24 Pušilin je priznao da su pregovori sa Kijevom bili veoma teški, a posle referenduma u ​​Donbasu, smatra lider DNR, ovaj proces će postati još komplikovaniji.

"Ovaj proces će biti komplikovan, zbog čega smo žurili. Trebalo je vremena da izvučemo što više naših momaka koji se nalaze u kaznenim ćelijama Ukrajine", objasnio je Pušilin.

Što se tiče oslobađanja ukrajinskog opozicionog političara Viktora Medvedčuka, koji je bio u pritvoru u Ukrajini zbog optužbi za „izdaju“ i „omogućavanje aktivnosti terorističkih organizacija“, njegovo uključivanje u razmenu, prema Pušilnu, bilo je „neka vrsta dužnost."

On je podsetio da je u okviru „minskog procesa“ i van njega, uz direktno učešće Medvedčuka, oslobođeno više od hiljadu naših momaka, koji ne bi preživeli, s obzirom na uslove u kojima su držani. Prema rečima šefa DNR, svi ratni zarobljenici Donbasa u Ukrajini se muče.

Kurir.rs/Rossia 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track