UŽIVO RAKETNI NAPADI NA UKRAJINU: Udar na elektro mrežu! 12 oblasti na meti ruskih raketa VIDEO
Foto: Printscreen Twitter, Printscreen Youtube

udar na infrastrukturu

UŽIVO RAKETNI NAPADI NA UKRAJINU: Udar na elektro mrežu! 12 oblasti na meti ruskih raketa VIDEO

Planeta -

Raketni napadi na Ukrajinsku infrastrukturu ušli su u 12 dan od kada su pokrenute vazdušne operacije. Napad se i dalje izvodi kombinovano krstarećim raketama i dronovima kamikazama.

Ruska vojska napreduje u Donbasu

Ruske trupe napreduju u oblastima oko naselja Bahmut, Ozarjanovka i Otradovka, saopštili su u Generalštabu VSU. U Generalštabu su izjavili da Oružane snage RF usmeravaju svoje napore na dostizanje administrativnih granica Donjecke oblasti i zadržavanje okupirane teritorije.

Doneta uredba o pomoći mobilisanim Rusima

Ruski premijer Mihail Mišustin potpisao je vladinu uredbu o merama pomoći građanima koji učcestvuju u delimičnoj mobilizaciji, a koja predviđa odloženo plaćanje poreza.

Uredbom, koja je danas objavljena, omogućeno je odlaganje plaćanja poreza za ceo period učešća i tri meseca posle mobilizacije za sve pojedince i kompanije u kojima su mobilisane osobe njihovi jedini osnivači, preneo je TASS.

Predviđeno je odlaganje plaćanja svih vrsta poreza, uključujući premije osiguranja i različite naknade, osim poreza na lična primanja

Američki obaveštajac: Ovo je glavna slabost Ukrajine

Američki obaveštajac i bivši marinac Skot Riter ukazao je na glavnu slabost Kijeva kada je reč o ukrajinskom sukobu, a to je predstojeća zima budući da će se ukrajinske trupe zbog nedostatka energenata praktično smrznuti na frontu.

Međutim, kako je rekao, Rusija za razliku od Ukrajine poseduje energente i infrastrukturu, te joj predstojeća zima neće predstavljati toliki problem.

Oboren ukrajinski avion

Posada lovca Su-30SM Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije otkrila je i uništila ukrajinski avion, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije na svom Telegram kanalu.

-Tokom izvođenja letačke misije, piloti borbenih aviona Su-30SM otkrili su i uništili letelicu Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u poruci.

Gradonačelnik Nikolajeva poručio stanovnicima: Idite i ne vraćaje se do kraja rata

Gradonačelnik Nikolajeva Aleksandar Senkevič pozvao je stanovnike da napuste grad zbog razaranja, da se ne vraćaju do kraja aktivnih neprijateljstava na teritoriji Ukrajine.

- Nastavljam da govorim svim ljudima koji nisu uključeni u upravljanje kritičnom infrastrukturom da napuste grad pre završetka aktivne faze neprijateljstava u našoj državi, rekao je Senkevič u video intervjuu za Suspilna.

Ukrajinski operater: Novi ruski udari izazvali prekide struje u više oblasti

11.58 Novi ruski udari izvedeni su danas na energetsku infrastrukturu na zapadu Ukrajine, objavio je državni operater električne mreže Ukrenergo, dok su zvaničnici javili da je došlo do prekida struje u više oblasti u zemlji.

"Ruske snage sprovele su nove raketne napade na energetska postrojenja glavnih mreža u zapadnim oblastima Ukrajine", objavio je Ukrenergo preko društvenih mreža

Kako je navedeno, razmera štete se može porediti s posledicama ruskih napada izvedenih od 10. do 12. oktobra, a može je čak i prevazići.

Beta

12 ukrajinskih oblasti na meti ruskih raketa

Ruska avijacija i mornarica u ubotu ujutro napala je elektro infrastrukturu u 12 ukrajinskih oblasti. Na meti su bile: Kijev, Odeska oblast, Hmeljnicki, Dnjepropetrovsk. Luck. Rivne, Volinska oblast,Kovele. Lavov, Nikolajev. Kirovogradska i Černigovska oblast.

Poltavska i Kirvogradska oblast na meti krstarećih raketa

Snažna eksplozija čula se u Kropivnjickom u Kirovogradskoj oblasti . Pre nekoliko minuta viđene su rakete iznad Poltavske oblasti.

Nestaje električne energije u najvećim regionima Ukrajine

9.13- Većina objekata elektroenergetske mreže ponovo su oštećeni Prema informacijama koje se pojavljuju o delimičnom nestanku struje u zapadnim regionima Ukrajine raketni udari pogodili su elektromrežu neprijatelja.

Ukrenergo izveštava o ograničenju snabdevanja električnom energijom u Kijevskoj, Kijevskoj, Černigovskoj, Čerkaskoj i Žitomirskoj oblasti. U Hmelnickom, pored problema sa strujom, došlo je do prekida u sistemu vodosnabdevanja. U Odesi je trenutno ne rade tramvaji i trolejbusi.

Eksplozija u Lucku

Po udaru u Luck, Volinska oblast, dogodila se eksplozija. Oblaci gustog crnog dima dizali su se na nebu iznad grada. Nakon što je ruska raketa pogodila objekat energetske infrastrukture, Luck je potpuno bez struje.

U zapadnim regionima Ukrajine proglašena vazdušna opasnost

Sirene se čuju u Ivano-Frankovskoj, Ternopoljskoj, Rovnenskoj, Volinskoj i Černovickoj oblasti, a gradonačelnik Hmeljnickog i prvi ljudi navedenih oblasti objavili su upozorenje i na svojim Telegram kanalima.

Kako je saopštio servis „Vazdušne opasnosti u Ukrajini“, sirene se oglašavaju i u Zakarpatskoj i Lavovskoj oblasti.

Eksplozije u oblastima Kirovograd i Hmeljnicki

U ove dve oblasti jutrošnjim napadima pogođeni su objekti energetske infrastrukture. U nekim oblastima Hmeljnickog nestalo je struje.

MiG-29 pokušao da obori krstareću raketu

8.02 - MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva lansiranjem rakete R-73 pokušao je jutros da obori rusku krstareću raketu iznad Odeske oblasti.

Mig 29, Raketa, obaranje
foto: screenshot

Na objavljenom snimku se trenutka kad MiG-29 lansira raketu prema ruskoj krstarećoj i samolikvidacija rakete

Krstareće rakete napale infrastrukturu

7.49 - Kritična infrastruktura pogođena je jutros krstarećim raketama u Kijevskoj i Odeskoj oblasti. Za sad nema informacija šta je bila tačna meta napada. Nad pogođenim objektima se vije gust crni dim.

Odeska oblast pod naletom krstarećih raketa

7.29- Lokalni stanovnici uočili su let raketa iznad Odeske oblasti. U regionu je proglašena vazdušna uzbuna.

Vazdušna opasnost oglašena za celu Ukrajinu

7.22- Celokupna teritorija Ukrajine ponovo se našla u crvenom. Vazdušna opasnost oglašena je za celu zemlju. Očekuje se ponovo napad krastarećim raketama.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja