KAMERA SNIMILA: Ovo je trenutak kada se ukrajinski pomorski dron zakucao u lučku instalaciju u Novorosijsku! VIDEO
Foto: Printskrin Twitter

RUSI I DALJE DEMANTUJU

KAMERA SNIMILA: Ovo je trenutak kada se ukrajinski pomorski dron zakucao u lučku instalaciju u Novorosijsku! VIDEO

Planeta -

Sigurnosne kamere u luci Novorosijsk zabeležile su trenutak kada je ukrajinski pomorski dron izveo napad na naftni deo, sa čime je svaki ruski demant i kasnije ćutanje palo u vodu.

Napad se jeste dogodio što se i na kamerama vidi trenutka kada je ne dron uništen, nego kad se zakucao najverovatnije u lučku isntalaciju.

Za sada informacija o razmerama materijalne štete na lučkoj infrastrukturi nema.

Prema ozbiljnijim ruskim analitičarima, koji su zbog curenja informacija došli pod udar ruskih vojnih vlasti kaže da se ukrajinski pokušaj napada pomorskim dronovima dogodio 17. novembra u 4 sata ujutro napao luku i naftni terminal Šesharis u Novorosijsku. Prve informacije govorile su da je napad izveden u noći 17. na 18. novembar, ali to nije tačno.

Lučka infrastruktura kompleksa Šesharis se inače koristi za utovar nafte sa polja u Rusiji, Kazahstanu i Azerbejdžanu pre nego što se otpremi u inostranstvo. Da je objekat onesposobljen, mogao je da izazove značajne poremećaje u snabdevanju gorivom po raznim ugovorima. I ovu činjenicu bi zapadni mediji aktivno koristili da diskredituju Rusiju kao pouzdanog dobavljača. Udar na tranzitno čvorište na obali Krasnodarskog kraja takođe je pokazatelj da ukrajinske formacije proširuju geografiju svojih mogućnosti.

Ono što je interesantno jeste da je napad, najverovatnije došao kao posledica odmazde za udar na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track