ČEČENI IZ AHMATA DIVLJALI NA KRIMU Spopadali devojku i pretukli joj momka, posle napali još dvojicu, a SLUČAJ SE ZATAŠKAVA (VIDEO)
Foto: Printscreen

BEZ KONTROLE

ČEČENI IZ AHMATA DIVLJALI NA KRIMU Spopadali devojku i pretukli joj momka, posle napali još dvojicu, a SLUČAJ SE ZATAŠKAVA (VIDEO)

Planeta -

Bivši predsednik parlamenta Novorosije Oleg Carev tvrdi da tuča, koju su u restoranu u centru Simferopolja izazvali pripadnici vojske iz Čečenske Republike, nije rezultirala odgovarajućim postupkom, a da policija pokušava da „zataška” incident, prenosi portal Polit navigator.

„Sukob u restoranu Krim je zataškan. Da podsetim da su 24. decembra u simferopoljskom klubu „Monro“ četiri čečenska policajca pretukla jednog momka. Očevici kažu da su se gosti, među kojima je bio i zamenik komandanta odreda "Ahmat" Hasan Ibragimov, ponašali drsko, a jedan od njih je počeo da maltretira nepoznatu devojku, bukvalno joj se zavukao ispod suknje. Njen dečko je video šta se desilo i, naravno, reagovao.

Kao rezultat toga, Čečeni su izvukli momka na ulicu i počeli da ga tuku (prvi snimak sa CCTV kamera). Prema rečima očevidaca, obezbeđenje lokala nije prilazilo. Devojka koju su maltretirali bezuspešno je pokušala da prekine tuču. Svedoci su pozvali policiju, stigla su tri odreda, Nacionalna garda, a jedan od Čečena je šutnuo policajca, dok su oni navodno morali da koriste sprej", piše Carev.

Drugi snimak prikazuje je još jedan akt agresije ove grupe: na izlasku sa parkinga tržnog centra pretukli su još dva momka.

A onda počinje ono najneprijatnije. Započeota je istragu po članu 318 Krivičnog zakona Ruske Federacije u vezi sa policajcima iz Čečenije koji su pretukli momka. Istovremeno, sam Ibragimov i čečenske vlasti pobijaju pritvaranje predstavnika Ramzana Kadirova. Prema rečima čečenskog ministra spoljnih poslova Ahmeda Dudajeva, incident je razrešen na licu mesta.

„Sve što mediji pišu o pritvoru Ibragimova nije tačno. Niko nikome nije napisao izjavu, niko nije priveden, ovo je bukvalno neka vrsta domaćeg incidenta koji je rešen na licu mesta", napisao je Dudajev.

Oleg Carev tvrdi da kao rezultat toga, krivični postupak još nije pokrenut.

"I to je strašno. Nekažnjivost prema nekima, uz svu oštrinu prema drugima, opasan je presedan. Zakon mora biti iznad svih bez izuzetka. Neće biti jednakosti svih pred zakonom – neće biti zakona. Ako nema zakona, neće biti ni države. Samo na taj način, inače će se zemlja raspasti u rukama kao trula krpa“, napisao je Carev u svom blogu.

(Kurir.rs/Polit navigator)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja