SEDMOČLANA PORODICA IZ SIRIJE STRADALA U POŽARU U TURSKOJ: Izbegli od rata, preživeli zemljotres i izgoreli u kući rođaka
Foto: EPA

Tragedija

SEDMOČLANA PORODICA IZ SIRIJE STRADALA U POŽARU U TURSKOJ: Izbegli od rata, preživeli zemljotres i izgoreli u kući rođaka

Planeta -

Sedmočlana sirijska porodica koja je preživela razorni zemljotres koji je pogodio jugoistočnu Tursku i severozapad Sirije poginula je u požaru. Izbio je požar u kući njihovih rođaka u centralnom delu Turske, gde se porodica sklonila nakon zemljotresa.

Roditelj i njihovo petoro dece, starosti od četiri do 13 godina, poginuli su u požaru u kući rođaka u centralnom turskom regionu Konja. Tamo su se doselili iz grada Nurdagija, koji je teško oštećen u zemljotresu.

Svedok je rekao da su videli vatru, ali nisu mogli da pomognu. Rekla je i da je devojka pobegla kroz prozor. Nije jasno da li je bila član nesrećne porodice, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Skoro četiri miliona Sirijaca živi u Turskoj, od kojih mnogi na jugoistoku zemlje, koja je najteže pogođena zemljotresima jačine 7,8, a zatim i 7,5 stepeni Rihtera na severozapadu Sirije prošle nedelje. Prema do sada poznatim zvaničnim podacima, odneo je više od 42.000 života, od kojih je više od 36.000 u Turskoj.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja