KAKO JE SPASILAC IZ TURSKE DOBIO OBOŽAVAOCA ZA CEO ŽIVOT: Otkako je spasio NJU, ne odvajaju se! Potom je doneo VELIKU odluku VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

priča dirnula milione ljudi

KAKO JE SPASILAC IZ TURSKE DOBIO OBOŽAVAOCA ZA CEO ŽIVOT: Otkako je spasio NJU, ne odvajaju se! Potom je doneo VELIKU odluku VIDEO

Planeta -

Ovih dana društvene mreže je preplavio video snimak jednog spasioca u Turskoj, kojem na ramenu stoji bela mačka sa crnim šarama, prekrivena prašinom.

Naime, kako se saznaje reč je o životinju koja je spasena iz ruševina u Gaziantepu, a koja sada odbija da se odvoji od svog spasioca, Alija Čakaša (33).

Bela mačka sa crnim šarama imala je veliku sreću da je iz ruševina izvuče ovaj spasilac u Turskoj, a s obzirom da joj je on omogućio novi život, mačka se od njega ne odvaja.

Ovaj snimak na kojem mačka stoji na ramenu svog spasioca, dok je pravio pauzu kako bi sakupio snagu za dalju potragu za preživelima, preplavila je i osvojila društvene mreže, a ovaj prizor dirnuo je na hiljade ljudi.

Nakon što je savetnik ukrajinskog ministra Anton Geraščenko podelio snimak i fotografiju spasioca i mačke, ovi prizori obišli su ceo svet, budući da on ima više od 260.000 pratilaca na društvenoj mreži.

Kako se saznaje, reč je o turskom olimpijcu i biciklističkom treneru. Mačka je dobila i ime "Enkaz", što u prevodu sa turskog znači "ruševina".

Kako Daily Mail navodi, spasilac je odlučio da usvoji ovu mačku.

Snimak Enkaza i Alija u ruševinama Nurdagija sada je samo na Tviteru pregledan više od 11 miliona puta.

S obzirom da niko nije preuzeo Enkaz, postalo je jasno da je vlasnik mačke poginuo u zemljotresu jačine 7,8 stepeni Rihtera koji je 6. februara pogodio Tursku i Siriju.

Zemljotres, Turska
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ali je poveo Enkaza sa sobom kada se vratio u svoj dom u gradu Mardin, oko 400 kilometara udaljen od Nurdagija u Gaziantepu.

Enkaz sada jede sa njim i njegovom porodicom dok se okupljaju oko tepiha u svom domu da jedu obroke.

Ali koji je nekada vozio za turski nacionalni tim za brdski biciklizam, otvorio je Instagram nalog enkaz.tr koji sada ima više od 11.000 pratilaca, dirnut pričom o preživljavanju mačke uprkos svemu.

Korisnici društvenih mreža čak iz Velike Britanije, SAD, Čilea i Argentine pohvalili su Alija što je usvojio Enkaz jer je zvanični broj poginulih u zemljotresu i njegovim naknadnim potresima u Turskoj i Siriji prešao 46.000.

Kurir.rs/N.M./Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track