NEREDI U VELSU: Građani Kardifa pobesneli zbog smrti dva mladića u saobraćajnoj nesreći, došlo do sukoba sa policijom
Foto: EPA/STRINGER

haos

NEREDI U VELSU: Građani Kardifa pobesneli zbog smrti dva mladića u saobraćajnoj nesreći, došlo do sukoba sa policijom

Planeta -

U blizini mesta teške saobraćajne nesreće, koja se sinoć dogodila na ulici Snouden u Kardifu, došlo je do okupljanja ljudi, zapaljeno je jedno vozilo, a policajci su gađani različitim predmetima.

Nakon prijave o teškoj saobraćajnoj nesreći, interventna jedinica policije sa dresiranim psima uputila se sa ekipom hitne pomoći na mesto udesa u kardifskom kvartu Eli i zatekla 100-150 ljudi koji su se okupili.

Neki od okupljenih nosili su fantomke, dok su drugi razbijali pločnike i gađali policajce, a na snimcima objavljenim na društvenim mrežama može se videti da su pripadnici policije gađani i pirotehničkim sredstvima.

Uprava gradske policije je saopštila da ima uhapšenih, ali nije navedeno koliko, kao i da još nije jasan razlog za izbijanje incident posle saobraćajne nesreće.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da građani krive policiju za nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi, jer je navodno došlo do jurnjave sa pripadnicima policije, dok je iz lokalne stanice to demantovano rečima da je do udesa već došlo kada je policija stigla na lice mesta.

(Kurir.rs/Nova.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja