SUDIJA OCENILA DA JE PAMETAN I VREDAN MLADIĆ: Albanac u Britaniji vodio luks bordel, osuđen na dve godine ali neće biti DEPORTOVAN
Foto: Shutterstock

može da doprinese društvu

SUDIJA OCENILA DA JE PAMETAN I VREDAN MLADIĆ: Albanac u Britaniji vodio luks bordel, osuđen na dve godine ali neće biti DEPORTOVAN

Planeta -

Albanac koji je u Londonu osuđen zbog vođenja bordela, izbegao je deportaciju iz Velike Britanije pošto je sudija ocenila da je reč o "pametnom i vrednom" mladiću.

Inače, Kristian Kodra, (25) osuđen je na dve godine zatvora zbog upravljanja kriminalnom organizacijom koja se bavila krijumčarenjem kokaina i prostitutki.

Micotakis dobio mandat, ali neće da formira koalicionu vladu: Očekuje nove izbore

Kako piše Daily Mail, u vezi sa njegovim slučajem pominjalo se i ime ragbi zvezde Lorensa Daljalja koji je navodno posećivao Kodrin bordel.

Kriminalna banda ovog Albanca je zaradila najmanje 460.000 evra za šest meseci pre nego što je policija upala u jednu kuću u centru Londona, u julu 2019. godine.

Pošto je istraga otkrila da je Daljaljo (50), inače oženjen, otac troje dece, platio oko 12.000 evra vlasnicima kuće, od čega 3.500 evra Kodri, on je i ispitan.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Ipak, svetski šampion nije uhapšen i nikada nije utvrđeno šta je platio niti da li je tokom poseta bio sam.

Tužilaštvo je pokušalo da utvrdi da je profit bordela rezultat bavljenja prostitucijom i analiziralo različite transakcije, uključujući i one vezane za čuvenog ragbistu. Njegovo ime se pojavilo dok su detektivi pregledali 180.000 transakcija.

Uprkos tome što je Kodra osuđen za upravljanje javnom kućom, posedovanje nezakonito stečene imovine i lažne lične karte, rečeno mu je da može da ostane u Britaniji.

Sudija je uvažila njegovu žalbu na deportaciju na osnovu ljudskih prava i rekla da "nema dokaza da on predstavlja opasnost za javnost".

"On je pametan i marljiv mladić sa potencijalom da mnogo doprinese društvu. Ovde ima dom i podršku. Mogao bi da radi. Smatram da javni interes ne zahteva da podnosilac žalbe bude deportovan iz Ujedinjenog Kraljevstva', rekla je ona.

Takođe je primetila da boluje od "teške hemofilije“ i da neće imati pristup istom nivou lečenja u Albaniji – što bi moglo da utiče na njegov očekivani životni vek.

Kodra je zatražio azil u Britaniji kada je imao 15 godina i odobrena mu je ograničena dozvola boravka do podnešenja zahteva za njeno produženje 2017. godine.

Nakon prvobitnog odbijanja zahteva, odobren mu je boravak još dodatnih 18 meseci u julu 2019. a tog meseca je uhapšen zbog vođenja javne kuće.

Inače, Kodrina kriminalna organizacija ukupno je osuđena na 25 godina zatvora.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track