BRANIĆEMO NAŠ RUSKI NAROD: Prigožin ponovo provocira vojsku i Šojgua, najavio slanje Vagnerovaca u Belgorod NEĆE ČEKATI ODOBRENJE
Foto: Printscreen/Meduza

ako vojska neće, ima ko hoće

BRANIĆEMO NAŠ RUSKI NAROD: Prigožin ponovo provocira vojsku i Šojgua, najavio slanje Vagnerovaca u Belgorod NEĆE ČEKATI ODOBRENJE

Planeta -

Šef ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio je u subotu da je spreman da pošalje svoje jedinice u odbranu ruskog regiona Belgorod, koji se graniči sa Ukrajinom i koji je pogođen intenzivnim granatiranjem i napadima poslednjih dana.

„Ako Ministarstvo odbrane ne zaustavi ono što se dešava u Belgorodskoj oblasti, gde se u stvari zauzima ruska teritorija, onda ćemo očigledno mi morati tamo da odemo“, rekao je on u audio poruci koju je objavila njegova pres služba, prenosi Euronews.

"Branićemo naš ruski narod i sve one koji tamo žive", dodao je.

On je jasno stavio do znanja da njegove snage neće čekati zvanično odobrenje za raspoređivanje u regionu.

„Jedino što ćemo tražiti je municija, da ne stignemo, kako mi kažemo, goli na hladnoću“, rekao je Prigožin.

Belgorod je nedavno bio pogođen brojnim napadima, kakvi nisu viđeni na ruskoj teritoriji od kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

Šef Vagnera, koji je često i javno osuđivao učinak ruskih snaga u Ukrajini, optužio je u subotu vojne vođe za "ustupanje" teritorija u Belgorodskoj oblasti.

"Ministarstvo odbrane nije u poziciji da bilo šta uradi, jer de fakto ne postoji," rekao je.

Dan ranije je rekao da su Vagnerove trupe imale "99% učinka u zauzimanju" Bahmuta u istočnoj Ukrajini i da su zatim predali svoje položaje redovnoj vojsci, nakon što su potvrdili da su zauzeli grad 20. maja.

(Kurir.rs/Euronews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja