VAGNER NASTAVLJA DA POSTOJI I BEZ PRIGOŽINA: Regrutacija za odlazak u Ukrajinu u toku
Foto: Profimedia

VAGNER NASTAVLJA DA POSTOJI I BEZ PRIGOŽINA: Regrutacija za odlazak u Ukrajinu u toku

Planeta -

Kako prenosi Bi-Bi-Si, mnogi su spekulisali da bi se grupa Vagner mogla raspasti, ali to se više ne čini verovatnim.

Pošto je osnivač plaćeničke grupe Vagner pristao da povuče svoje snage iz pohoda na Moskvu i ode u egzil u Belorusiju, sve je više pitanja o budućnosti Vagnerovih plaćenika, prenosi Bi-Bi-Si.

- Regrutacija je u toku - citira TASS neimenovanog radnika grupe u ruskom gradu Novosibirsku. Kako javlja dopisnik TSS-a, plakati koji promovišu službu sa Vagnerom ponovo su postavljeni, pošto su uklonjeni u subotu tokom nereda.

U poruci objavljenoj ranije danas na Telegram kanalu Vagner grupe, koji tvrdi da je zvanični Vagnerov nalog, stoji:

"Regrutacija u Vagnerovu grupu je u toku u ovom trenutku za odlazak u zonu specijalnih operacija (Ukrajina)".

Oni su saopštili da kandidati moraju da predoče pasoš ili njegovu kopiju, a regrutacija će se obaviti u gradu Molkino u jugozapadnom regionu Rusije, gde se nalazi i vojni poligon.

Kurir.rs/Novosti

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track