UZNEMIRUJUĆI FOTO! PREMINUO UBICA SA AERODROMA U KIŠINJEVU: Ubio dvoje, pa uzeo taoce, ranjen prilikom hapšenja
Foto: Printscreen/Youtube

podlegao povredama

UZNEMIRUJUĆI FOTO! PREMINUO UBICA SA AERODROMA U KIŠINJEVU: Ubio dvoje, pa uzeo taoce, ranjen prilikom hapšenja

Planeta -

Državljanin Tadžikistana Rustam Ašurov, koji je ubio dve osobe na aerodromu u Kišinjevu, preminuo je u ponedeljak, saopštio je Generalni inspektorat policije Moldavije.

"Osumnjičeni za dvostruko ubistvo na međunarodnom aerodromu u Kišinjevu preminuo je pre 15 minuta“, navodi se u saopštenju policije izdatom u 22.35.

Podsetimo, Ašurov (43), kome nije bio dozvoljen ulazak u Moldaviju, je 30. juna otvorio vatru na aerodromu u Kišinjevu, pri čemu su dve osobe poginule. Poginuli su 31-godišnji granični policajac Sergej Munteanu i inspektor bezbednosti aerodroma, potpukovnik rezervnog sastava Službe državne bezbednosti, 40-godišnji Igor Čiofu.

On je oružje oteo graničaru, a potom uzeo taoce.

Ubica je uhapšen. Prilikom hapšenja policija je otvorila vatru i Ašurov je tom prilikom zadobio brojne rane od metaka. Zbrinut je na odeljenju intenzivne nege Instituta za hitnu medicinu u Kišinjevu.

Još ranije Tužilaštvo Tadžikistana saopštilo da je Ašurov član organizovane kriminalne grupe. On je pobegao u Moldaviju nakon što je optužen za umešanost u otmicu prvog zamenika predsednika banke u Dušanbeu, 23. juna.

Prema navodima tadžikistanskih državnih organaa, Rustam Ašurov je bivši tadžikistanski policajac koji je sedam godina radio u strukturama Ministarstva unutrašnjih poslova, ali je otpušten zbog kriminalnih aktivnosti.

(Kurir.rs/newsmaker)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track