REMI ENIGMA PAO SA 68. SPRATA NEBODERA U HONGKONGU! Prijatelj: Ova smrt nije slučajna, ne dešava se da se samo okliznete!
Foto: Printscreen

REMI ENIGMA PAO SA 68. SPRATA NEBODERA U HONGKONGU! Prijatelj: Ova smrt nije slučajna, ne dešava se da se samo okliznete!

Planeta -

Prijatelj Remija Lucidija, Francuza koji je nedavno pao sa 68. sprata zgrade u Hongkongu, tvrdi da njegova smrt nije slučajna jer on insistira da je "nemoguće" da vešti penjači padaju.

Francuski fotograf (30), koji je bio poznat kao Remi Enigma, pao je sa 68. sprata zgrade dok je pokušavao da izvede akrobaciju na neboderu u Hong Kongu 27. jula.

Remi Lusidi, Remi Enigma, poginuo
foto: Printscreen

Veruje se da je Lucidi ostao zarobljen ispred penthausa na poslednjem spratu Trengunter tornja od 220 metara dok je pozirao za fotografije.

Poslednji put je viđen kako kuca na prozore zgrade pozivajući spremačicu u pomoć, ali je pao u smrt.

Lucidijev prijatelj, kolega urbani penjač poznat kao „Dakamaru“ – koji nije želeo da otkrije svoj pravi identitet – rekao je da je razgovarao sa svojim prijateljem samo nekoliko dana pre smrti.

Upoznali su se na Instagramu 2020. godine i zajedno su učestvovali u usponima i planirali su da odu u Francusku i da se popnu na Veliku piramidu u Egiptu.

Dakamaru je za Miror rekao: „Kada dostignete određeni nivo veštine, ne dešava se da se samo okliznete i padnete. Nije moguće. Prema rečima svedoka, Remi je bio ispred prozora. Mora da je to bilo mesto sa kojeg nije mogao da izađe. Mora da je tamo proveo dovoljno vremena da se umori i da ne može više da se drži. Svedok je tvrdio da je bio na prozoru i kucao. Verovatno na tankoj ivici spolja“.

Remi Enigma
foto: Printskrin/Instagram

„Nema mnogo prostora za kretanje. Verovatno nema načina da sednete, okrenete se, čučnete ili promenite položaj na bilo koji način. I bez obzira koliko ste fizički spremni, u takvim uslovima ćete se na kraju umoriti“, naveo je on.

On je otkrio da je tokom njihovog razgovora Lucidi bio uzbuđen zbog penjanja na zgrade u Hongkongu i da je napravio nekoliko „prelepih fotografija“.

Dakamaru je saznao za smrt svog prijatelja od nekog drugog člana u zajednici, ali je rekao da to neće sprečiti njega ili druge da preduzimaju takve vratolomije.

On je dodao da su, uprkos tragediji, ljudi koji rade ove rizične vratolomije potpuno svesni posledica.

Lucidi i Dakamaru su se prvi put sreli na Instagramu 2020. godine, a zatim su bili prijatelji i na kraju su se sreli u leto 2021. godine, a zatim ponovo u decembru 2022, dodajući da su u stalnom kontaktu.

On je opisao svog drugara kao da mi je „kao porodica“.

U zajedničkoj objavi na Instagramu, Dakamaru je rekao: „Čelični tornjevi su veoma slični prijateljstvu – mi ih gradimo jake i visoke. Možda se povremeno klate ili ih retko posećuju građevinari, ali uz odgovarajuću negu i održavanje odoleće vetru, snegu i užarenom suncu, a mogli bi da traju i večnost“.

Čuvar je pokušao da zaustavi Lucidija, ali je Francuz već bio na putu ka vrhu zgrade.

Na snimku nadzorne kamere se vidi kako Lucidi ide liftom do 49. sprata pre nego što se popne stepenicama do vrha.

Službenici obezbeđenja koji su tražili Remija kasnije su pronašli otvoren otvor na krovu.

Policija je na mestu događaja pronašla čovekovu kameru koja je sadržala video snimke njegovih drugih rizičnih vratolomija.

Lucidi je često delio zadivljujuće snimke svojih složenih vratolomija sa svojim pratiocima na Instagramu.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track