UŽASAVAJUĆI SNIMAK IZ RAZORENE ANDREJEVKE: Opkoljeni vojnici digli ruke i krenuli da se predaju, ali onda je ODJEKNULA EKSPLOZIJA
Foto: Printscreen/Twitter

strašno

UŽASAVAJUĆI SNIMAK IZ RAZORENE ANDREJEVKE: Opkoljeni vojnici digli ruke i krenuli da se predaju, ali onda je ODJEKNULA EKSPLOZIJA

Planeta -

Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine objavili su nove snimke borbi za Andrejevku kod Bahmuta!

Na snimku koji su objavili pripadnici 3. jurišne brigade na Telegramu navodno se vide završne borbe za strateški važno selo koje se nalazi južno od Bahmuta za koga se već mesecima vode krvave borbe. Vide se spaljena stabla i da od sela nije ostao kamen na kamenu.

- Minobacačka vatra je bila sve bliže i bliže. Jurišni odredi su međutim nastavili da napadaju neprijatelja usred bojnog polja koje je vrvelo od Rusa - piše u objavi.

Na društvenim mrežama kruži i užasavajući snimak na kome se vidi velika eksplozija koja se navodno dogodila u Andrejevki dok se grupa ruskih vojnika predavala ukrajinskim snagama.

Za sada nije jasno da li je neko od opkoljenih ruskih vojnika aktivirao eksplozivnu napravu ili je kako nezvanično tvrde ukrajinski kanali doletela granata ispaljena sa ruskih položaja.

Nijedna strana se za sada nije zvanično oglasila povodom snimka.

Ukrajina je u petak saopštila da je zauzela Andrejevku, strateško mesto za dalje napredovanje u protivofanzivi, rekavši da se radi o odskočnoj dasci za opkoljavanje Bahmuta. Predsednik Volodimir Zelenski je istog dana pohvalio uspeh 3. jurišne brigade.

Rusija se takođe oglasila i navela da ukrajinske tvrdnje da su Andrejevka osvojena nisu tačne. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je Ukrajina neuspešno pokušala da potisne ruske snage iz grada.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track