NESTALI OTAC PRONAĐEN POSLE 10 GODINA ŽIV I ZDRAV: Najbližima ostavio poruku da ide da se ubije, a sada slučajno OTKRIVENA ISTINA
Foto: Printskrin/Facebook

neverica

NESTALI OTAC PRONAĐEN POSLE 10 GODINA ŽIV I ZDRAV: Najbližima ostavio poruku da ide da se ubije, a sada slučajno OTKRIVENA ISTINA

Planeta -

Italijan Adamo Gera (55) nestao je pre deset godina kad je najbližima ostavio oproštajno pismo sa porukom da će okončati svoj život.

Tri pisma, manje-viša istog sadržaja, pronađena su kod kuće, jedno namenjeno roditeljima, drugi prijatelju, a treće supruzi Rafaeli.

- Zdravo mama i tata. Nemam mnogo reči da vam kažem, ali nažalost stvari su uvek išle naopako. Potrudiću se da ovaj poslednji korak učinim na pravi način kako ne biste doživeli bol moje sahrane. Došlo je vreme da se stavi tačka - napisao je u jednom svom pismu i dodao da se zadužio kod opasnih ljudi.

Nedavno se međutim ispostavilo da ništa od toga nije istina. Gera je pronađen živ i zdrav i nalazi se u Grčkoj gde ima i svoju radnju. Za 10 godina nije ni pokušao da stupi u kontakt ni sa suprugom, ali ni sa dve ćerke koje su imale 16 i 12 godina kada ih je napustio.

Ćerke je nakon što su tri dana proveli zajedno predao supruzi sa kojom se razvodio i potom otišao u svom crnom terencu. Automobil je pronađen u blizini luke Ankona gde je kupio kartu za trajekt do Grčke. Analize su isključile prisustvo tragova krvi.

Neizbežan zaključak je bio da se ubio tako što se bacio u more sa trajekta. Tužilaštvo u Bolonji je zatvorilo istragu o nestanku 2014. godine.

Rafaela je slučajno saznala da je živ. Prošle godine zatražila je razvod, međutim, došlo je do preokreta jer je otkriveno da je Gera u februaru 2022. godine zatražio i dobio registraciju na listi udruženja Italijana koji borave u inostranstvu. Otkriveno je i da je u Patrasu.

Rafaela u početku nije verovala.

- Pomislila sam da je neko preuzeo njegov identitet - rekla je Rafaela.

Novinari su pronašli Geru u Patrasu. Molio je novinara da ga zaboravi i da ne emituje snimak koji je kasnije videla njegova supruga.

- On nije čovek i nije otac. Naša starija ćerka je malopre dobila bebu. Postao je deda, ali to ni ne zna - zaključuje razočarana Rafaela.

(Kurir.rs/Korijere)

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja