MONIKA LEVINSKI PROGOVORILA O AFERI SA KLINTONOM: Bila sam nulti pacijent, zaspala sam nepoznata, a ujutru za mene znao CEO SVET
Foto: Profimedia

prošla kroz traumu

MONIKA LEVINSKI PROGOVORILA O AFERI SA KLINTONOM: Bila sam nulti pacijent, zaspala sam nepoznata, a ujutru za mene znao CEO SVET

Planeta -

Monika Levinski (50) imala je sredinom devedesetih seks aferu sa tadašnjim američkim predsednikom Bilom Klintonom (77).

Dvogodišnja afera isplivala je u javnost početkom 1998. godine, a Monika se sada ponovo prisetila traumatičnog iskustva koje je nakon toga doživela.

- Ja sam nulti pacijent onlajn gubitka reputacije - rekla je Monika Levinski na početku razgovara za Gardijan.

Navodi da je internet, iako u svojim začecima, već tada bio vrlo okrutan.

- Jedne večeri otišla sam na spavanje kao nepoznata osoba, a idućeg jutra ceo svet je znao za mene. To se ne bi dogodilo bez interneta - prisetila se Monika i dodala da su joj društvene mreže kasnije ipak pružile određenu dozu podrške.

Monika Levinski
foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Navodi da je dobijala pisma podrške dok je bila na meti brojnih kritika i teških uvreda.

- Te 1998. godine podršku stranaca jedino sam mogla da dobijem na starinski način odnosno ako su mi poslali pismo. Ponekad bi mi vrhunac dana bio odlazak po poštu. To je bilo vrlo jadno. Imam prijateljicu koja svaki put kad se vidimo samo na neki način odmahne glavom i kaže: "Ne mogu da verujem da si još tu". Vrlo sam zahvalna kombinaciji pozitivnih i negativnih osobina koje su mi omogućile da preživim - otkrila je Monika.

Monika je kasnije napravila uspešnu karijeru i sada je daleko od devojke koja je bila 1998. godine. Postala je zaštitnica drugih žena i zauzela stav protiv zlostavljanja. Osim toga producirala je i TV seriju čija se radnja vrti oko samog skandala sa Bilom Klintonom.

- Smatram da ljudi koji nisu živeli u vreme, kako ga moja porodica i ja zovemo, "ispiranja mozga" od strane medija i političke sfere dolaze do ove priče s golim činjenicama. Kad uđeš u sve s crno-belim činjenicama, suludo je pomisliti da je najmlađa osoba, više od 20 godina mlađa od svih ključnih igrača u toj priči, bila ta koja je najviše gorela i dugoročno imala najviše posledica - objasnila je Levinski.

(Kurir.rs/24sata/Guardian)

Bonus video:

01:09

AMERIKA I RUSIJA HTELE DA SE OSVETE MILOŠEVIĆU Protiv Slobe upotrebili službe, ali i ova 2 čoveka JELJCIN I KLINTON SE DOGOVARALI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track