HEZBOLAH KREĆE U ESKALACIJU: Militantna grupa sprovodi agresivne poteze na granici kako bi vezala 100.000 izraelskih vojnika!
Foto: Shutterstock

HEZBOLAH KREĆE U ESKALACIJU: Militantna grupa sprovodi agresivne poteze na granici kako bi vezala 100.000 izraelskih vojnika!

Planeta -

Hezbolah će večeras ili sutra "eskalirati" svoj sukob sa Izraelom, rekao je za Skaj njuz stručnjak za spoljno-političke odnose Tim Maršal dok je vođa grupe ranije održao govor.

Maršal je rekao da će grupa raditi na "kalibraciji" svog odgovora na nivo koji "podiže ulog, ali ne mora nužno da uvuče u rat Izrael i Liban".

"Izuzetno je rizično kada kalibrišete nasilje, jer niste sigurni kako će druga strana reagovati“, rekao je Maršal.

Militantna grupa sprovodi "agresivne poteze na granici" od početka sukoba 7. oktobra, rekao je on, kako bi "prikovala najmanje 100.000 izraelskih vojnika na tu severnu granicu kako ne bi mogli da deluju na drugom mestu".

"Konačna oprema za njih je da imaju 150.000 raketa, od kojih je nekoliko stotina najmanje navođena municija, što znači da mogu da stignu bilo gde u Izraelu. Tako da bi mogli da gađaju velike gradove i mesta sa vođenom municijom“, rekao je on.

"To je najveća eskalacija koja bi bez sumnje dovela do rata Izraela i Libana", rekao je Maršal.

Kurir.rs/Mondo

Bonus video:

04:19

NIKOLA JOVIĆ O RATU IZRAELA I PALESTINE: ŠTO DUŽE TRAJE SITUACIJA U GAZI, HEZBOLAH ĆE SE VIŠE UKLJUČIVATI U RAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track