MISTERIOZNA SMRT BRITANKE U UKRAJINI Našli je mrtvu u krevetu na Božić: Mesecima volontirala i pomagala ugroženima
Foto: Printscreen/Facebook

MISTERIOZNA SMRT BRITANKE U UKRAJINI Našli je mrtvu u krevetu na Božić: Mesecima volontirala i pomagala ugroženima

Planeta -

Britanska volonterka u Ukrajini pronađena je mrtva u svom krevetu.

Telo bivše studentkinje hemije Ketrin Melničuk (26) pronašli su rano ujutro na Badnji dan pripadnici njene 151. jedinice Snaga za specijalne operacije. Njena porodica kaže da je posvetila svoj život pomaganju drugima kao doktorka, naučnica, istraživačica, ali i kao prijateljica.

- Poslednjih 18 meseci je volontirala u Ukrajini. Radila je u logističkoj pomoći i kao bolničarka širom zemlje. Nemoguće je opisati koliko je bila neverovatna žena i koliko smo je svi voleli te koliko će nam nedostajati. Kasia je otišla, ali beskrajna toplina, ljubav i milost koju je donela svetu nikada neće biti izgubljena - stoji u saopštenju porodice..

Njenu je smrt objavila ukrajinska volonterska organizacija Project Konstantin.

- Sve što znamo je da je pronađena u svom krevetu 24. decembra 2023., a uzrok smrti se trenutno ne smatra sumnjivim - rekli su.

Pre smrti je na svom blogu napisala:

- Naš cilj je pomoći medicinarima na terenu s ključnom medicinskom opremom i popravcima vozila i gorivom, spašavajući tako živote hrabrih stranih boraca i ukrajinskih vojnika.

Na njenom je blogu objavljeno i kako je proteklih 18 meseci provela volontirajući u Ukrajini, prvenstveno sa skupinom StaySafeUA koja je pružala pomoć onima koji žive na prvim crtama ruske invazije.

U objavi od 28. novembra je napisala da je svoje dane provodila u vozilu hitne pomoći, a podelila je i fotografiju psića u tom vozilu.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prenela M.M.C

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track