ODBIJEN NOVI UKRAJINSKI NAPAD NA BELGOROD! Ruska PVO oborila četiri projektila koja su se približavala pograničnom gradu (FOTO)
Foto: Vitalii Matokha / AFP / Profimedia, Shutterstock, Printscreen

KONTRAUDAR

ODBIJEN NOVI UKRAJINSKI NAPAD NA BELGOROD! Ruska PVO oborila četiri projektila koja su se približavala pograničnom gradu (FOTO)

Planeta -

Vjačeslav Gladkov, guverner ruske Belgorodske oblasti, saopštio je da su sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) oborili četiri vazdušne mete koje su se približavale Belgorodu.

On je to objavio na Telegramu.

- Naši PVO sistemi su dejstvovali nad Belgorodom i Belgorodskom oblasti, oborene su četiri vazdušne mete koje su se približavale gradu - naveo je Gladkov.

On je dodao da je, prema preliminarnim podacima, jedna osoba ranjena.

Gladkov je naveo da je u pitanju muškarac kojem su se šrapneli zabili u ruke i noge i u teškom je stanju.

- Vozilo Hitne pomoći ga prevozi u bolnicu - poručio je guverner Belgorodske oblasti.

Belgorod
foto: Printscreen

Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije najavio da će ta zemlja "intenzivirati" udare na vojne ciljeve u Ukrajini kao odgovor na artiljerijske napade koje je ukrajinska vojska sprovela na ruski grad Belgorod proteklog vikenda.

Belgorod
foto: Vitalii Matokha / AFP / Profimedia

On je nazvao "terorističkim činom" granatiranje Belgoroda u subotu u kome su poginule 24 osobe, a više od sto ljudi je ranjeno.

Vladimir Putin
foto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

Udari na Belgorod, grad na granici sa Ukrajinom, usledili su dan posle serije ruskih napada na ukrajinske gradove u petak, kada je poginulo oko 40 ljudi.

Vitalij Kličko
foto: Panthermedia / Profimedia, Screenshot Twitter

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, objavio je jutros da su se eksplozije ponovo čule u ukrajinskoj prestonicu usled još jednog masovnog ruskog napada na susednu zemlju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:07

UKRAJINA JE SADA TROSTRUKO UGROŽENA! Analitičari o izjavi nemačkog kancelara Šolca: To plaća SVET, a Putin će ODRŽATI SVOJU REČ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja