HUTI GAĐALI AMERIČKI RAZARAČ KRSTAREĆOM RAKETOM! Projektil oboren, napeto u Crvenom moru
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia, Aaron Lau/U.S. Navy / Zuma Press / Profimedia, EPA/Yahya Arhab

Nema izveštaja o ranjenima ili materijalnoj šteti

HUTI GAĐALI AMERIČKI RAZARAČ KRSTAREĆOM RAKETOM! Projektil oboren, napeto u Crvenom moru

Planeta -

Američki borbeni avion oborio je protivbrodsku krstareću raketu koja je na brod razarač Ratne mornarice SAD lansirana iz dela Jemena koji je pod kontrolom Huta, pobunjenika koje podržava Iran.

CNN prenosi da je to saopštila američka vojska.

Centralna komanda vojske SAD je navela da je raketa ispaljena na razarač "USS Labun" koji je vršio operacije u južnom delu Crvenog mora.

Nema izveštaja o ranjenima ili materijalnoj šteti.

Američka televizija navodi da su vazdušni udari koje su SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo prošle nedelje izveli na mete povezane sa Hutima u Jemenu predstavljali značajan odgovor Vašingtona i Londona.

Huti, Izrael, Palestina
foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia, APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia, U.S. Navy / Zuma Press / Profimedia

Prethodno je admistracija američkog predsednika Džoa Bajdena zajedno sa saveznicima upozorila Hute da će snositi posledice zbog napada koje vrše na komercijalne brodove u Crvenom moru.

Navodi se da je situacija u Jemenu u centru pažnje zbog strahovanja da će se rat Izraela i Hamasa dodatno proširiti širom Bliskog istoka i uključiti saveznike Irana poput Huta i libanskog Hezbolaha.

(Kurir.rs/CNN/Preveo i priredio: N.V.)

Bonus video:

02:10

HUTI ZADAJU OZBILJNE UDARCE?! General: Vazdušni napadi Amerike i saveznika ne daju očekivane rezultate, MOGU DA UZVRATE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja