BRITANCI ŠALJU PRETEĆU PORUKU BLISKOM ISTOKU: Stiže UNAPREĐENJE za neprijateljske dronove iznad Crvenog mora
Foto: EPA/Valda Kalnina

ne odustaju

BRITANCI ŠALJU PRETEĆU PORUKU BLISKOM ISTOKU: Stiže UNAPREĐENJE za neprijateljske dronove iznad Crvenog mora

Planeta -

Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će uložiti 514 miliona dolara u unapređenje raketnog sistema koji Kraljevska mornarica koristi za "obaranje neprijateljskih dronova iznad Crvenog mora".

Sistem protivvazdušne odbrane Si viper (Sea Viper) biće nadograđen projektilima s novim bojevim glavama i softverom koji će mu omogućiti odgovore na napade balističkih raketa, prenosi Rojters. U saopštenju ministarstva se navodi da su ugovori sklopljeni sa britanskim ogrankom multinacionalne kompanije za raketne sisteme MBDA, koja je u vlasništvu Erbasa, BAE sistemsa i Leonarda.

"Kako se situacija na Bliskom istoku pogoršava, od vitalnog je značaja da se prilagodimo kako bismo sačuvali bezbednost Ujedinjenog Kraljevstva, naših saveznika i partnera", naveo je ministar odbrane Grant Šaps u saopštenju.

SAD i Velika Britanija bombardovale su u više navrata položaje Huta u Jemenu koji su gađali trgovačke brodove sa teretom za potrebe Izrael. Huti su saopštili da na taj način podržavaju Palestince.

(Kurir.rs/Beta/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:25

HAMASU POMAGAO IRAN, DRONOVI UNIŠTAVALI NAJBOLJE TENKOVE! Pukovnik u penziji: NEOBJAŠNJIV propust izraelskih obaveštajnih službi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track