STRAŠNA SCENA U ŠKOTSKOJ Kit se nasukao na obalu, vlasti ne žele da ga pomere: Stanovnicima preti ozbiljna opasnost (FOTO)
Foto: LUIS ROBAYO / AFP / Profimedia

STRAŠNA SCENA U ŠKOTSKOJ Kit se nasukao na obalu, vlasti ne žele da ga pomere: Stanovnicima preti ozbiljna opasnost (FOTO)

Planeta -

Kit perajar dugačak 17 metara nasukao se na obalu zaliva reke Fort, nadomak škotskog sela Kalrosa.

Nadležni su odlučili da ne pomeraju ostatke, jer se nalaze na teško pristupačnom mestu, već su ostavljeni da se razgrade prirodnim putem.

Istovremeno, upozorili su meštane na veliku opasnost, nakon što je primećeno da pokušavaju da pređu obližnju železničku prugu da bi se slikali pored kita.

“Razočaravajuće je što ljudi očigledno zanemaruju sopstvenu bezbednost i bezbednost drugih. Prelazak železničke pruge je nezakonit, neverovatno opasan i može da izazove smrtne povrede”, saopšteno je, piše exeprience news.

Kit perajar
foto: Foto: fifecoastandcountrysidetrust.co.uk

Železnica blisko sarađuje s transportnom policijom kako bi se podigla svest o opasnostima koje vrebaju na železničkoj pruzi.

Jedna dobrotvorna organizacija ranije je savetovala građane da se drže dalje od lokacije, kako bi obezbedili da se ostaci kita prirodno razgrade i obogate priobalje hranjivim materijama.

Pri tom, predstavljaju izvor hrane za divlje životinje tokom zimskog perioda.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja