NEVIĐEN ŠOK ZA SIRSKOG! Pastorak ukrajinskog komandanta Rusima čestitao osvajanje Avdijivke? IMAO I PORUKU NA MAJICI (VIDEO)
Foto: AP Roman Chop, Printscreen/Twitter

hit

NEVIĐEN ŠOK ZA SIRSKOG! Pastorak ukrajinskog komandanta Rusima čestitao osvajanje Avdijivke? IMAO I PORUKU NA MAJICI (VIDEO)

Planeta -

Ivan Sirski, pastorak glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, čestitao je Rusima osvajanje Avdijivke!

Izvestija navodi da je Ivan došao u ruski konzulat u Australiji sa kozacima da čestita veliku pobedu ruskih snaga u Donjecku.

- Slava Rusiji - rekao je Sirski.

Ivan je nosio majicu sa slovom "Z" na prsima.

- Hvala Bogu da smo kozaci - pisalo mu je na leđima.

Ivan je takođe najavio da planira da dobije rusko državljanstvo.

Vođa australijskih kozaka Semoj Bojkov se našalio da je snimak sa Sirskim prenos uživo za ukrajinsku televiziju.

- Mi smo u generalnom konzulatu Rusije. Sa nama je sin glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Ivan Sirski... Slava ruskoj vojsci, zauzeli smo Avdijivku, slavimo još jednu pobedu! Avdijivka je naša - govori vođa kozaka.

Aleksandar Sirski, podsetimo, sada je oženjen Tamarom Harčenko.

Iz prvog braka ima sinove Ivana i Antona. Ivan je sin iz prehodne veze njegove supruge dok im je mlađi Anton zajedničko dete. Obojica su se nakon razvoda roditelja preselili sa majkom u Australiju. Ivan je ranije rekao da su odavno prekinuli svaku komunikaciju sa ocem.

Australijska javna ličnost ruskog porekla Semjon Bojkov, poznat kao australijski kozak, rekao je Кomsomolskoj pravdi da dobro poznaje oba brata Sirski.

- Ivan je pravi ruski patriota, poznajemo ga dugo, više od deset godina. Кad je počelo Rusko proleće, dobrovoljno se uključio u naše vojno-patriotske događaje u Australiji, podržavao je sa nama DPR i LNR i učestvovao je na proruskim automobilističkim mitinzima i povorkama i mitinzima. Imao je na svom automobilu nalepnice sa zastavom Novorosije i mitraljezom kalašnjikov - rekao je ranije Bojkov.

Volodimir Zelenski, ukrajinski predsednik, podsetimo, imenovao je nedavno Aleksandra Sirskog za novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine. Sirski je prethodno bio komandant kopnenih snaga od 2019. godine.

(Kurir.rs/Izvestija/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

03:38

UKRAJINA JE RAZBIJENA! General: Da imaju samo 10 odsto od svojih sadašnjih gubitaka BILO BI STRAVIČNO! Prognozirao kraj rata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track