"NAVALJNI JE UBIJEN NOVIČOKOM NAMERNO NA TAJ DATUM" Vuk Drašković nema dilemu: Putinov režim poslao NEDVOSMISLENU PORUKU ZAPADU
Foto: Kurir Televizija, EPA/Fabio Frustaci

crveni karton

"NAVALJNI JE UBIJEN NOVIČOKOM NAMERNO NA TAJ DATUM" Vuk Drašković nema dilemu: Putinov režim poslao NEDVOSMISLENU PORUKU ZAPADU

Planeta -

Gost emisije Crveni karton na Kurir televoziji i njenog autora i voditelja Svetislava Basare bio je književnik i bivši šef diplomatije Vuk Drašković.

Basaru je na početku emisije zanimalo šta Drašković misli o smrti vođe ruske opozicije Alekseja Navaljnog.

- Mislim da je sasvim izvesno da je ubijen, da ga je ubio režim, da je otrovan ovim Novičokom, nervnim agensom i da zbog toga ne dozvoljavaju porodici da uzme telo, čekaju da taj Novičok ispari, pa posle toga obdukcija će pokazati da nema nikakvog otrova u telu. Mislim da je namerno za dan smrti odabran dan kada je bila ova Minhenska konferencija o bezbednosti. Time je režim u Kremlju poslao poruku, evo vam šta mi mislimo o poretku bezbednosti u svetu, o poretku bezbednosti u Rusiji, o vašim nadama da se nešto u Rusiji može promeniti i da Rusija može da ustane, da se digne, da se pobuni protiv ovih zločina koje činimo nad Ukrajinom i koje činimo i nad svakim u Rusiji koji se usprotivi. Strašno je, ja ne pamtim režim koji je to radio. Da su pohapsili stotine ljudi, koji su posle ubistva Navaljnog izlazili na ulice da za pokojnika polože cveće i upale sveće. Dakle, dotle je taj neonacizam, staljinizam, kako ćemo ga nazvati, u Kremlju došao da je ubijanje apsolutno patriotski čin, da je dozvoljeno i normalno ubijati, a zabranjeno žaliti, i zločin je žaliti za ubijenima.

Vuk Drašković
foto: Kurir TV

Zar nismo računali na to da će, shvatili su na Zapadu poruku, da će to još više homogenizovati Zapad i ujediniti ih u naporima da doakaju Rusiji, upitao je Basara.

04:09

NAVALJNI JE UBIJEN NOVIČOKOM NAMERNO NA TAJ DATUM Vuk Drašković nema dilemu: Putinov režim poslao NEDVOSMISLENU PORUKU ZAPADU

- Pa ne znam koliko će homogenizovati Zapad. On je već homogenizovan, doduše malo pokoleban. Sada je poruka Rusije da nikakve sankcije ne mogu da ih, ne Rusije nego režima KGB-ovskoga u Kremlju, da ih skrenu sa ovoga puta koji je put u provaliju. Osim toga, Amerika strepi od moguće pobede Donalda Trampa. Čovek na vest, ja mislim da je to jedini, u Americi, čak i među republikancima, koji se nije oglasio i užasnuo zbog ubistva Navaljnog. A Tramp se pojavio da reklamira neke svoje patike. I poslao je poruku Putinu da će mu biti odrešene ruke da napadne svaku članicu NATO-a koja ne plati neku sumu za odbranu, najmanje dva odsto, i da radi sa njima šta hoće.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj devet za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

46:32

CRVENI KARTON 25.02.2024 VUK DRAŠKOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track