MEDVEDEV POSLE OTKRIVANJA PLANA NAPADA NA KRIM: Nemci su ponovo zakleti ruski neprijatelji
Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

MEDVEDEV POSLE OTKRIVANJA PLANA NAPADA NA KRIM: Nemci su ponovo zakleti ruski neprijatelji

Planeta -

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući diskusiju oficira Bundesvera o napadu na Rusiju, naveo je da su se "Nemci ponovo pretvorili u zaklete ruske neprijatelje".

"Pogledajte koliko pažljivo i detaljno Švabe raspravljaju o napadima na našu teritoriju raketama dugog dometa, biraju ciljeve za gađanje i najefikasnije načine da nanesu maksimalnu štetu našoj otadžbini i našem narodu", naveo je Medvedev na Telegramu.

S tim u vezi, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je istakao da je lažna retorika Berlina da ne učestvuje u sukobu, upitavši kako da se diplomatski odgovori na takve incidente.

Osim toga, Medvedev je citirao pesmu "Ubij ga!" Konstantina Simonova, napisanu tokom Velikog otadžbinskog rata, u kojoj se poziva na borbu protiv nemačkih okupatora, ocenivši da se o toj temi ne može bolje reći od pesnika.

"I ponovo je postao aktuelan poziv iz vremena Velikog otadžbinskog rata: smrt nemačko-fašističkim okupatorima", zaključio je Medvedev.

Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.

Bonus video:

05:52

MEDVEDEV PRETI ARMAGEDONOM: Blef il OZBILJNO upozorenje?! Stručnjaci: Nemačka bi da udari šamar Rusiji, a AMERIKA NEŠTO MNOGO GORE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track