LAŽNA DOKTORKA KUPILA DIPLOMU ZA MALE PARE, PA "LEČILA" PACIJENTE: Kada je policija uhapsila, imala je samo JEDNO OPRAVDANJE
Foto: Profimedia

ŠOK

LAŽNA DOKTORKA KUPILA DIPLOMU ZA MALE PARE, PA "LEČILA" PACIJENTE: Kada je policija uhapsila, imala je samo JEDNO OPRAVDANJE

Planeta -

Jedna Brazilka se pretvarala da je doktorka pa je lečila gotovo 30 pacijenata u bolnici pre nego što je otkriveno da je kupila diplomu na internetu za 8 dolara. Mirianu Santana (27) uhapsili su u ponedeljak na njen prvi radni dan u ustanovi u Koroadosu u Sau Paulu.

Naime, već prvi dan na poslu kolege su postale sumnjičave prema njoj pa proverili njen registarski broj, koji je pripadao stvarnom doktoru.

Diploma Santane koju je kupila na internetu za 8 dolara navodi da je završila studije medicine 2022. godine, a program tad nije ni počeo. Lokalni mediji navode kako je sve priznala policiji, a da se na to odlučila zbog loše plate i uslova na svom poslu.

Ona je navodno logopetkinja koja zarađuje oko 802 dolara mesečno.

Postavlja se pitanje kako je neprofesionalna žena završila na mestu doktorke u bolnici, a odgovor je da kompanija koja nije obavila detaljnu proveru kandidata za posao.

Nju su uhapsili zbog nezakonitog obavljanja struke, ideološke prevare, korišćenja lažnog dokumenta, ugrožavanja života i pokušaja pronevere.

(Kurir.rs/24 sata/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track