UKRAJINA U STRAHU OD NOVE RUSKE BOMBE: Tek sad počinje najgore, čoveka rastavlja na molekule, a svima na 3 km pucaju BUBNE OPNE
Foto: Printscreen/Youtube/WION, Printscreen/Twitter

jaka kao nuklearka

UKRAJINA U STRAHU OD NOVE RUSKE BOMBE: Tek sad počinje najgore, čoveka rastavlja na molekule, a svima na 3 km pucaju BUBNE OPNE

Planeta -

Snaga ruske vazdušne bombe FAB-3000 koju je počeo da proizvodi ruski vojno-industrijski kompleks uporediva je sa taktičkim nuklearnim oružjem!

Penzionisani pukovnik SBU i vojni ekspert Oleg Starikov navodi da će upotreba FAB-300 izazvati neviđenu paniku među ukrajinskim snagama na frontu.

- Sada počinje najgore... Rusi su počeli da proizvode i FAB-3000 koji sam po sebi potpuno uništava sve utvrđene oblasti - rekao je Starikov za Jutjub kanal Politeka upoređujući snagu moćne ruske avionske bombe sa taktičkim nuklearnim oružjem.

Bivši pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine upozorava na mogućnost opremanja FAB-3000 univerzalnim modulom za planiranje i korekciju (UMPC) koji se ugrađuje na bombe manjeg kalibra.

- Bombe FAB-500 sa takvim modulom imaju veoma ozbiljan uticaj na linije borbenog kontakta - priznao je Starikov.

Nova FAB-3000 će prema njegovom mišljenju uticati na moralno i psihološko stanje ukrajinskih trupa.

- Tona i po (eksploziva) je kao... Ako čovek bude pogođen, raspada se na molekule, a svakome ko se nalazi na dva-tri kilometra pucaju bubne opne. Ne zaboravimo na strah i paniku. To je najopasnija stvar koja postoji - upozorio je Starikov.

Ekspert, međutim, priznaje da je takvo oružje dozvoljeno vojnim konvencijama.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije, podsetimo, saopštilo da je ministar Sergej Šojgu proverio sprovođenje državne odbrambene narudžbe u preduzećima vojno-industrijskog kompleksa u oblasti Nižnji Novgorod. Tamo je između ostalog obavešten i da je masovna proizvodnja FAB-3000 organizovana od februara 2024. godine.

Ruski vojni ekspert Aleksej Leonkov ranije je rekao da vazdušna bomba od tri tone ima takvu razornu moć da može da se koristi za juriš na posebno utvrđena područja, a nove tehnologije će je pretvoriti praktično u oružje visoke preciznosti.

Rusija je nedavno, podsetimo, ponovo upotrebila monstruoznu avionsku bombu FAB-1500 na frontu u Ukrajini!

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track