NAJVEĆI TENKOVSKI NAPAD ZAVRŠEN KATASTROFOM: Detalji bitke u Donjecku, kolona spržena, ali ni to nije ZAUSTAVILO RUSE (VIDEO)
Foto: screenshot

proboj na frontu

NAJVEĆI TENKOVSKI NAPAD ZAVRŠEN KATASTROFOM: Detalji bitke u Donjecku, kolona spržena, ali ni to nije ZAUSTAVILO RUSE (VIDEO)

Planeta -

Rusija je teško poražena kad je pokušala da izvede najveći tenkovski napad od početka invazije na Ukrajinu!

Moskva je navodno 30. marta htela da probije ukrajinske položaje u oblasti Avdijivke uz pomoć 36 tenkova i 12 borbenih vozila pešadije. Bitka se odvijala na putu od sela Tonenkoje koje je zauzela ruska vojska do naselja Umanskoje koje se i dalje nalazi pod kontrolom Ukrajine.

Forbs navodi, pozivajući se na nezvanične izvore iz ukrajinske vojske, da je 25. brigada Oružanih snaga Ukrajine primetila veliki konvoj od čak 48 vozila koji je napala dronovima i artiljerijom.

Ukrajina, Rat u Ukrajini
foto: screenshot

Moskva je prema navodima Forbsa izgubila 12 tenkova i osam borbenih vozila pešadije. Ruski vojni bloger Boris Režin navodi pak da gubici Moskve iznose 10-12 uništenih i oštećenih jedinica tehnike.

- Naše trupe su u prethodna 24 sata napredovale više od kilometra jugoistočno od Umanskog uprkos neuspešnom tenkovskom napadu. Neprijatelj se žestoko odupire i nanosi nam gubitke, ali i sam trpi velike gubitke i prinuđen je da se povuče na zapad. Istovremeno se nastavlja juriš na Semjenovku i Berdiči čije će hvatanje omogućiti proširenje ofanzive na Umanskoe i pokretanje punopravne ofanzive na Očeretino - navodi Režin.

Ruski vojni dopisnik Jurij Кotenok takođe je na svom Telegram kanalu javio da je ruska vojska pretrpela ogromne gubitke u blizini sela Tonenkoje. Za incident okrivljuje "nekompetentnu komandu" kojoj nije važno po koju cenu će biti postignut rezultat.

- Кatastrofa je kad je glavni podsticaj san da postanete general, a sve ostalo, uključujući spasavanje ljudi, bledi u drugi plan - piše dopisnik.

Bonus video:

04:42

GENERAL STAO PRED MAPU PA NAJAVIO PRODOR RUSKIH SNAGA! Stupar o značaju zauzimanja Avdejevke: Rusija ušla u fazu gonjenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track