"HOROR SCENE U FRANCUSKOJ, GRAĐANI SNIMILI JEZIVE PRIZORE NA ULICI" Novinar iz Pariza: Marokanci sa karabinima usred metroa
Foto: Reuters

KURIR TELEVIZIJA

"HOROR SCENE U FRANCUSKOJ, GRAĐANI SNIMILI JEZIVE PRIZORE NA ULICI" Novinar iz Pariza: Marokanci sa karabinima usred metroa

Planeta -

Francuska je ove godine domaćin Olimpijskih igara, a povodom nestabilnosti u Evropi, tamo se provači strah o terorističkim napadima.

Iako u Americi vlada strah od nuklearnog rata, pa je sada trend kupovati bunkere kako bi se obezbedila sigurnost za ovaj brutalnom scenariju, novinar Saša Pešić javio se direktno iz Pariza kako bi opisao atmosferu koju vlada u prestonici Francuske:

Saša Pešić
foto: Kurir televizija

- Rekao bih da je javnost dosta više zabrinuta oko toga šta donose Olimpijske igre. OI u Parizu su ogroman bezbednosni izazov za Francusku, a trenutno se obavljaju poslednje pripreme u vezi "QR" kodova koji će biti na raspolaganju ljudima koji će moći da šetaju centrom prestonice. Što se tiče straha od nuklearnog rata, rekao bih da je Francuska u poslednja dva meseca ojačala retoriku u vezi s Rusijom, rekao bih da Francuska želi da povrati primat u EU kao jedna od najvećih sila, a ona je svakako nuklearna sila.

Potom je pričao merama restrikcije koje su donete, a tiču se samog otvaranje ovogodišnjih OI:

03:23

MIGRANTI HARAJU FRANCUSKOM, GRAĐANI KAMEROM ZABELEŽILI NEVIĐENE SCENE Novinar iz Pariza: Marokanci sa karabinima usred metroa

- Što se tiče OI, napomenuo bih da je bezbednost veoma ozbiljno shvaćena, od miliona gledalaca koji bi prisustvovali ceremoniji otvaranja, ali baš zbog bezbednosti, napominjala se ideja da se taj broj smanji na 600 hiljada. Doduše, poslednje informacije govore da će samo 320.000 ljudi biti na samoj ceremoniji OI. Podsetio bih da poslednjih dana Francusku, taj bezbednosni izazov, se ogleda u sve učestalijim napadima nožem, tako da postoje i unutrašnje pretnje od strane prve, druge, treće, pa i četvrte generacije migranata na ovu teritoriju.

Pešić se osvrnuo na nedavne situacije koje su uzdrmale Francusku:

- Pre nedelju dana je ubijen dečak (15) od uboda nožem, kao i pekar koji je preminuo od uboda. Celu Francusku je potresla vest kada je jedan Avganistanac, videvši Markonca i Alžirca kako piju tokom Bajrama, ubio jednog od njih, a drugog teškog ranio nožem. To je neko uslikao i taj prizor je jako brutalan. Juče su dva mladića od 18 i 17 godina u metrou, ispod svoje marokanske nošnje nosili karabin. Neko ih je video, te obavestio pripadnike organa reda, koji su munjevito uspeli da ih uhvate bez ikakvih posledica i incidenta, a privedeni su optuženi za terorizam.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

02:24

FRANCUSKA SE POZICIONIRA KAO ZEMLJA PREDVODNICA U EVROPI Todorov: U interesu Srbije da ima saradnju sa najmoćnijom privredom EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track