BEBA OD 9 MESECI UMRLA U VRTIĆU Zamenici upravnika se sudi za ubistvo, ovo su jezivi detalji: "Njeni krici su ignorisani..."
Foto: Shutterstock

BEBA OD 9 MESECI UMRLA U VRTIĆU Zamenici upravnika se sudi za ubistvo, ovo su jezivi detalji: "Njeni krici su ignorisani..."

Planeta -

Zamenica upravnika vrtića izazvala je smrt devetomesečne devojčice tako što ju je čvrsto povila i stavila licem nadole, saopštio je sud. Kejt Rouli je optužena za ubistvo iz nehata Ženevjev Mihan u vrtiću u Stokportu.

Optužena je 9. maja 2022. popodne zatekla Ženevjev, poznatu u njenoj porodici kao Gigi, bez ikakve reakcije i plave boje kože. Osoblje, a potom i bolničari pokušali su da je ožive, ali je kasnije tog dana u bolnici proglašena mrtvom.

Otvarajući slučaj u Mančesterskom sudu u utorak, tužilac je rekao porotnicima da je vezivanje deteta za vreću za pasulj na prednjoj strani „očigledan recept za katastrofu“.

On je rekao da je dete preminulo od kombinacije gušenja i patofiziološkog stresa.

Rekao da je Ženevjev bila povijena „tako čvrsto da dete nije bilo u stanju da se pomeri“ pre nego što je „stavljeno ne na leđa, već na prednji deo i licem nadole“.

- Rizik za bebu tako mladu kao Ženevjev da bude čvrsto umotana na ovaj način i da se ne spusti na leđa bio je očigledan - rekao je on.

„Kao da to nije bilo dovoljno loše, Ženevjev je takođe bila vezana spreda za torbu pomoću pojasa. Očigledan efekat takvog načina vezivanja u takvom položaju je bio obavezan da ograniči čak i dalje sposobnost Ženevjev da se slobodno kreće ili diše. Konačno, preko nje je stavljeno ćebe koje ju je pokrivalo praktično od glave do pete. Nije iznenađujuće da je Ženevjev bila uznemirena ovim tretmanom, ali su njeni krici ignorisani i ostavljena je čvrsto povijena, sputana i pokrivena u ovom položaju - rečeno je na sudu.

Tužilac je rekao da je Ženevjev ostavljena praktično imobilisana i licem nadole sat i 37 minuta, tokom kojih su „njeni krici i uznemirenost - ponekad praćeni naporima da se pomeri ili premesti - jednostavno ignorisani".

- Rizik za Ženevjev od gušenja i smrti bio je i ozbiljan i očigledan. Ipak, Kejt Rouli ga je ignorisala i do trenutka kada je proverila, a tada je bilo prekasno - rečeno je.

Otužena poriče ubistvo iz nehata i za okrutnost prema deci.

Suđenje se nastavlja u četvrtak.

Kurir.rs/Skaj njuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track