MISTERIJA UNAKAŽENIH TELA U BEČU Da li su ubistva povezana sa MAFIJOM SA BALKANA? Podudarnosti su ogromne, jedna stvar ULIVA JEZU
Foto: Profimedia

MISTERIJA UNAKAŽENIH TELA U BEČU Da li su ubistva povezana sa MAFIJOM SA BALKANA? Podudarnosti su ogromne, jedna stvar ULIVA JEZU

Planeta -

Samo dva meseca nakon što je surovo unakaženo, raspadnuto telo muškarca pronađeno u Ottkaringu, bečka policija se od četvrtka bavi veoma sličnim slučajem u Margaretenu. Dok je misterija ovih ubistava sve veća, postavlja se pitanje - da li su slučajevi povezani?

Beč. Ono što upada u oči: Oba zločina otkrivena su slučajno i za vrlo kratko vreme u veoma sličnom okruženju: sredinom februara istražitelji iz odeljenja za narkotike iz bečke Državne kriminalističke policije naišli su na teško raspadnuto telo u kadi, dok su pretraživali zatvorenu plantažu konoplje na Sautergasse u Ottakringu u starom stanu. Kako navodi sajt, muškarac je očigledno bio mučen do smrti.

Kako je saznao oe24, kaže se da su polni organ žrtve, neki prsti na rukama (ali ne svi) i neki nožni bili odsečeni (dok je bio vezan za stolicu i dok je još bio živ). U potrazi za identitetom nesrećnog čoveka, svi tragovi bi trebalo da dovedu do Balkana i tamošnjih rivalskih narko-bandi - u javnom tužilaštvu nisu želeli da otkriju detalje niti status istrage uprkos višestrukim zahtevima. Zvanično je bilo samo ovoliko: policija je potvrdila nekoliko uboda nožem u gornji deo tela, i da istražitelji veruju da je moguća povezanost sa organizovanim kriminalom. Nije poznato koliko dugo je telo ležalo u stanu pored objekta za uzgoj marihuane. Mogli su biti meseci, preneo je oe24.

Austrijska Policija
foto: Shutterstock

Zakopali telo i glavu u odvojene plastične kese

Ovo poslednje važi i za navodno veoma mladog čoveka čije su telo prošlog petka otkrili radnici koji se bave renovacijom u uznapredovalom stanju raspadanja u podrumu stambene zgrade na Brauhausgasse u Margaretenu. Kako sajt navodi, i ovde postoji verovatnoća da se slučaj dogodio pre više meseci, pa čak i pre više od godinu dana. Ovde su, naime, ubica ili više njih ubili i obezglavili svoju žrtvu - redosled je nejasan, telo i glava su bili u odvojenim crnim plastičnim kesama u zemlji ili zatrpani pod ruševinama.

Jedno je sigurno: i ovaj čovek je bukvalno pogubljen nožem. Rečeno je da se na lešu nalaze ubodne rane i posekotine na rukama i šakama od moguće odbrambene borbe – navodi se da je ubodnim ranama prekriven ceo gornji deo tela, piše austrijski sajt oe24. Da li je i ovaj nepoznati muškarac takođe mučen do smrti? Zašto je stavljen u ovu kuću? Da li je ovde ranije bilo istraga o drogama i zatvorenim plantažama? Vode li i ovde tragovi u bivšu Jugoslaviju? Koliko je žrtava ostalo? Pitanja koja se ne tiču samo istražitelja, već su i od velikog interesa za javnost, naveo je austrijski sajt oe24.

Kurir.rs/oe24

Preneo: M. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja