AMERIKU TRESE EPIDEMIJA POHOTNIH NASTAVNICA: Razmenjuju nage fotografije sa UČENICIMA, a onda SPAVAJU SA NJIMA (FOTO)
Foto: Printscreen X

ODMOTAVA SE KLUPKO

AMERIKU TRESE EPIDEMIJA POHOTNIH NASTAVNICA: Razmenjuju nage fotografije sa UČENICIMA, a onda SPAVAJU SA NJIMA (FOTO)

Planeta -

Desetine profesorki uhapšeno je ove godine širom Amerike zbog se*sualnih zločina koji uključuju njihove učenike, dok broj “kuguarki u učionici” naizgled nastavlja da raste.

Kako piše “Dejli mejl”, 25 profesorki uhapšeno je u 16 američkih država samo u poslednjih 12 meseci, a strahuje se da je to samo “vrh ledenog brega”, jer izgleda da nema centralizovanog prikupljanja podataka koji bi ispratili ovaj uznemirujući trend pohotnih nastavnica.

Prošlog meseca je udata profesorka iz Nju Džersija Džesika Savicki (37) uhapšena nakon što ju je policija zatekla polugolu na zadnjem sedištu automobila tinejdžera u centru za divlje životinje. Majka dvoje dece navodno je priznala da su ona i učenik imali “nezaštićeni” odnos najmanje pet puta. U Nebrasci je 45-godišnja Erin Vord uhapšena nakon što je takođe uhvaćena gola na zadnjem sedištu vozila sa tinejdžerom. Erin je udata za zvaničnika Ministarstva odbrane a uhapšena je na licu mesta.

Mnoge od profesorki optuženih prošle godine su udate, a jedna je čak proglašena za nastavnicu godine. Profesorke mame učenike se*sualnim porukama, golišavim fotografijama i video snimcima, pre i tokom fizičkog odnosa, kaže policija. Vodeći školski psiholog dr Majkl Oberšnajder rekao je da je uticaj društvenih mreža doprineo dinamici zlostavljaja i porastu broja takvih slučajeva.

"Društvene mreže mogu da zamagle granice u odnosu učenika i profesora, što zauzvrat može da otvori vrata neprikladnijim ishodima" rekao je on.

Objasnio je da učenici imaju veći pristup svojim profesorima putem raznih onlajn formata, što može dovesti do neprikladne komunikacije i čak odnosa se*sualne prirode.

"Kao što smo videli u vestima, neke profesorke biraju da postave seksualno fokusirani sadržaj na platforme poput OnlyFans, LoyalFans, Fansly i druge, koje studenti mogu da vide i budu deo toga" rekao je Oberšnajder, dodajući da “čak i Instagram i druge platofrme omogućavaju učenicima da vide i potencijalno uđu u interakciju sa profesorima na ličniji ili intimniji način.

Prema njegovoj proceni, 80 odsto profesora koji zlostavljaju učenike i dalje su pretežno muškarci. Dok su muški predatori agresivniji, sa motivacijom fokusiranom na se*s, kod žena se to često odvija oko emotivnog konflikta, neispunjenih intimnih potreba, ličnih problema, usamljenosti i osećaja izolacije.

Učiteljica engleskog u četvrtom razredu Alisa Mekomon (38), profesorka biologije, i trener tenisa i košarke iz San Antonija u Teksasu Stefani Vuds (28), Eli Keradmand (33) iz Virdžinije, Eli Elizabet Bardfild, majka četvoro dece iz Ilinoisa, Ema Dilejni Henkok (26), bivša zamena profesora Srednje škole Velston u Oklahomi, Heder Her (33), profesorka Srednje škole Brajant u Arkansasu i Hejli Klifton Karmak (26) iz Vejnsvila samo su neke od profesorki koje su se našle u medijima poslednjih meseci nakon što su uhapšene.

Ema Dilejni Henkok je u poruci 15-godišnjaku u oktobru 2022. tražila da joj pošalje “školski zadatak”, ali je – prema optužnici – dobila fotografiju tinejdžera bez majice preko “Snepčeta”.

"Sad šaljemo polugole slike? "upitala ga je u poruci.

" Ne znam, je l' šaljemo?" odgovorio je tinejdžer.

"Hoćeš da izgubim posao zbog tebe?" upitala ga je profesorka.

U optužnici se navodi da su potom počeli češće da razmenjuju golišave fotografije i snimke. Situacija je eskalirala, navodi se da su se profesorka i tinejdžer ljubili dvaput u učionici, a Ema je takođe optužena da je neprikladno dodirivala dečaka tokom ljubljenja. Ona je udata za lokalnog šefa policije Alfreda Henkoka i veruje se da je ćerka gradonačelnika Velstona Pola Vitnaha.

Heder Her, koja je prevezla maloletnika preko državne granice radi nezakonitog se*sa, izjasnila se krivom i sada joj preti doživotna robija. Ona je imala odnos sa učenikom 20 do 30 puta tokom školske godine 2021-2022, uključujući ekskurziju u Vašington.

Hejli Klifton Karmak uhapsila je policija Garden Ridža zbog veze sa 16-godišnjakom. Do zlostavljanja je došlo u okrugu Pulaski u Misuriju, oko 1.200 km dalje od mesta na kojem je uhapšena. Takođe, otac tinejdžera je optužen za ugrožavanje dobrobiti deteta nakon što se tvrdilo da je on znao za njegovu vezu sa profesorkom. U sudskim dokumentima se navodi da su oni imali se*s tokom nastave i da su koristili druge učenike da “stražare”.

U Arizoni su tri profesorke iz istog grada – Alisa Tod, Džesika Krejmer i Dajena Pirvu – optužene za zlostavljanje učenika. Tod (23) je uhapšena zbog “neprikladnog kontakta” sa učenikom u srednjoj školi u Bakaju. Krejmer (42) je sredinom septembra optužena za neprikadni odnos sa 17-godišnjim učenikom u istoj školi, dok je Pirvu (23) optužena za neprikladni kontakt sa 13-godišnjakom u obližnjoj Imedžen školi.

Ovaj sumorni niz “kuguarki u učionicama” frustrira druge profesore. Jedna nastavnica sa Long Ajlenda smatra da ih ovakvi predatori dovode na loš glas.

"Veoma je uznemirujući videti sve te slučajeve mladih profesorki koje zloupotrebljavaju svoju moć i iskorišćavaju mlade učenike" rekla je ona “Dejli mejlu”.

Prema Nacionalnom udruženju državnih direktora za obrazovanje nastavnika i sertifikaciju, između 2017-2022. su državni odbori za licence preduzeli mere protiv najmanje 1.895 nastavnika zbog se*sualnog zlostavljanja i “neprikladnih odnosa koji možda nisu se*sualne prirode”.

“Dejli mejl” piše da je ta brojka potcenjena jer mnoge države ne objašnjavaju zašto je akreditiv nastavnika suspendovan ili opozvan. Izvršni direktor Udruženja Džimi Adams je rekao da je od 6.000 incidenata koji se pojave godišnje samo mali procenat vezan za se*sualno zlostavljanje. Od 1. marta 2023-21. marta 2024. bilo je 113 hapšenja zbog se*sualnog zlostavljanja učenika. Tu spadaju i licencirani profesori i drugi školski radnici, uključuući trenere, administratore, pomoćnike i vozače školskih autobusa.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track