KADIROV IMA NEKROZU PANKREASA?! Isplivali novi detalji, nema nade za izlečenje, poznato i ko će biti novi LIDER ČEČENA (FOTO)
Foto: Printscreen

šok iz rusije

KADIROV IMA NEKROZU PANKREASA?! Isplivali novi detalji, nema nade za izlečenje, poznato i ko će biti novi LIDER ČEČENA (FOTO)

Planeta -

Šef Čečenije Ramzan Kadirov (47) prema navodima Novaje Gazete ima nekrozu pankreasa zbog čega Moskva već neko vreme traži njegovog naslednika!

Kadirovu je teška bolest navodno dijagnostikovana početkom 2019. godine nakon čega je odmah počeo da se najmanje dva puta godišnje podvrgava hirurškim zahvatima u Centralnoj kliničkoj bolnici Administrativnog odeljenja predsednika Ruske Federacije.

Međutim, tvrdi rusko izdanje lista, stanje čečenskog lidera ne ostavlja nadu za izlečenje i Moskva sada treba brzo da odluči kako da održi stabilnost nakon odlaska Kadirova. Ne postoji jednostavno rešenje, Moskva odlično shvata da neće biti drugog Kadirova, a jedan od njegovih najbližih saradnika se za sada izdvaja.

Novaja Gazeta podseća da je 18. decembra prošle godine u Moskvi održan kongres Jedinstvene Rusije na kome su delegati podržali kandidaturu Vladimira Putina za peti predsednički mandat. Taj događaj se samo po jednom razlikovao od prethodnih jer je prvi put jedan od centralnih govornika bio Čečen. Prisutnima se obratio komandant čečenskih specijalnih snaga "Ahmat" i heroj Rusije general-major Apti Alaudinov.

Ramzan Kadirov, Apti Alaudinov
foto: Telegram/Kadyrov_95

Govorio je mirno i intonacijski bio u oštroj suprotnosti sa agresivnim manirom drugih čečenskih zvaničnika, koji ne mogu ni da otvore usta, a da na lošem ruskom ne zaprete da će nekome "zabiti metak" u čelo.

Ovaj decembarski nastup Aptija Alaudinova postao je prvi važan signal njegovog meteorskog uspona u karijeri. U januaru su se pojavile vesti da je Alaudinov bio Putinov poverenik na predsedničkim izborima. Šef Čečenije mu je potom u februaru čestitao odličan završetak studija na Akademiji Generalštaba Oružanih snaga Rusije.

Alaudinov je u martu uspešno završio pregovore o prenosu jezgra Vagnerovog PMC u specijalne snage "Ahmat" dok je nakon toga Putin potpisao naredbu o imenovanju mladog komandanta na mesto zamenika načelnika Glavne uprave za vojno-politički rad Ministarstva odbrane Rusije.

Putinova naredba je još jedna potvrda da se ruska predsednička administracija po svemu sudeći konačno opredelila za naslednika Ramzana Kadirova.

(Kurir.rs/Novaja gazeta/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track