RUSKI NAPAD NA ODESU I KIJEV! Lansirani dronovi i balističke rakete Iskander, gore stambene zgrade, među ranjenima i DECA
Foto: Shutterstock

UKRAJINSKA VOJSKA TVRDI DA JE OBORENO 15 BESPILOTNIH LETELICA

RUSKI NAPAD NA ODESU I KIJEV! Lansirani dronovi i balističke rakete Iskander, gore stambene zgrade, među ranjenima i DECA

Planeta -

Ukrajinski vojni zvaničnici objavili su rano jutros da je Rusija pokrenula napad dronovima i raketama u kojem je crnomorskoj luci Odesi ranjeno devet osoba, uključujući četvoro dece, a meta vazdušnih udara je bila i prestonica Kijev.

Oleh Kiper, guverner Odeske oblasti, objavio je na Telegramu da je nekoliko stambenih zgrada oštećeno i da su u njima izbili požari.

Mapa Ukrajine, Ukrajina, Kijev
foto: Shutterstock

Iz gradske administracije Odese je saopšteno da je oštećeno je najmanje 14 stanova.

Ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo je navelo da je Rusija lansirala ukupno 16 jurišnih dronova i dve balističke rakete Iskander kratkog dometa.

- Sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 15 dronova nad Odeskom, Kijevskom, Mikolajivskom i Čerkaskom oblašću - saopštilo je Ratno vazduhoplovstvo Ukrajine na Telegramu.

Britanska agencija navodi da u toj poruci nije navedeno šta se dogodilo sa raketama.

- Svi dronovi koji su lansirani na Kijev su uništeni . napisao je na Telegramu Serhij Popko, šef vojne administracije glavnog grada Ukrajine.

On je u toj objavi dodao da nema podataka o nanetoj šteti ili ranjenima u napadu.

Putem iste društvene mreže oglasio se i Vitali Kim, guverner Mikolajivske oblasti, koji je naveo da je olupina oborenog drona oštetila objekat komercijalne infrastrukture.

(Kurir.rs/Reuters/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

05:48

ZAMISLITE SCENARIO U KOME RUSI OSVAJAJU OVA DVA MESTA, TO BI BIO KRAJ RATA Aleksandar Radić o mogućem epilogu sukoba u Ukrajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track