PRVE SLIKE SA MESTA PADA HELIKOPTERA IRANSKOG PREDSEDNIKA: Sve izgorelo, od letelice ostala samo olupina i PLAVI REP (VIDEO)
Foto: AP Azin Haghighi, AP

PRVE SLIKE SA MESTA PADA HELIKOPTERA IRANSKOG PREDSEDNIKA: Sve izgorelo, od letelice ostala samo olupina i PLAVI REP (VIDEO)

Planeta -

Helikopter iranskog predsednika Ebrahima Raisija srušio se juče, a društvenim mrežama počele su da kruže fotografije i snimci sa mesta nesreće.

Na mestu pada helikoptera nisu pronađeni preživeli, javile su iranska državna novinska agencija IRINN i poluzvanična novinska agencija Mehr njuz, prenosi CNN.

- Nisu pronađeni znakovi života onih koji su putovali helikopterom koji se srušio u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan, rekao je šef iranskog Crvenog polumeseca, prenose iranske državne vesti IRIB.

Spasioci su, inače, stigli do mesta pada helikoptera, javlila je ranije iranska poluzvanična novinska agencija Tasnim.

Iranski i međunarodni mediji podelili su fotografije sa mesta nesreće, na kojima se vidi Raisijev helikopter koji se srušio, a od njega je ostala samo olupina.

Na jednoj od fotografija koja je objavljena na društvenoj mreži "X" vidi se samo plavi rep helikoptera koji je završio na strmom, šumovitom području. Takođe, na snimku koji je objavljen sa mesta nesreće vide se ostaci letelice, a oko olupine je i garež.

Iranski novinar Sulejman Ahmed je uz stravične fotografije sa mesta nesreće naveo i da su tela poginulih u helikopterskoj nesreći spaljena, te da zbog toga ne mogu biti identifikovana.

Još nema zvanične potvrde da je Raisi mrtav, ali su lekari rekli da na mestu nesreće nisu našli "nikakve znakove" života.

Podsetimo, predsednik Irana Ebrahim Raisi vraćao se sa ceremonije otvaranja brane na granici Irana i Azerbejdžana i tada se njegov helikopter srušio pri sletanju u regiji Varzakan, 600 kilometara od Teherana.

Bonus video:

00:28

LUZIJANA: Helikopter se survao na most pa izgoreo, stradao pilot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track