"OVO JE PREKRETNICA": Oglasio se zvaničnik Hamasa, prokomentarisao odluku Španije, Irske i Norveške
Foto: Shutterstock

rat u gazi

"OVO JE PREKRETNICA": Oglasio se zvaničnik Hamasa, prokomentarisao odluku Španije, Irske i Norveške

Planeta -

Militantna grupa Hamas pozdravila je odluku Španije, Norveške i Irske da priznaju nezavisnu palestinsku državu. Visoki zvaničnik Hamasa Basem Naim rekao je za AFP da iza ovog poteza stoji hrabar otpor palestinskog naroda.

„Ova uzastopna priznanja su direktan rezultat hrabrog otpora i legendarne nepokolebljivosti palestinskog naroda. Verujemo da će ovo biti prekretnica u međunarodnom stavu o palestinskom pitanju“, rekao je Naim.

Reakcija palestinskog Ministarstva spoljnih poslova

Odluku tri evropske zemlje pozdravilo je i palestinsko Ministarstvo spoljnih poslova sa sedištem na Zapadnoj obali. "Ministarstvo spoljnih poslova pozdravlja odluke Španije, Norveške i Irske. Ove zemlje su još jednom pokazale nepokolebljivu privrženost rešenju o dve države i donošenju dugo očekivane pravde palestinskom narodu", saopštilo je Ministarstvo.

Štaviše, priznanja Španije, Norveške i Irske su u skladu sa međunarodnim pravom i svim relevantnim rezolucijama Ujedinjenih nacija, što će zauzvrat pozitivno doprineti svim međunarodnim naporima koji imaju za cilj okončanje nezakonite okupacije Izraela i postizanje mira i stabilnosti u regionu. on dodaje.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

05:04

POSLEDNJI IZDISAJ: PALESTINCI OPKOLJENI! Ratni reporter iz Jerusalima tvrdi: Tamo je Hamas i 130 taoca, EVO KADA SE SVE ZAVRŠAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track